In drie stappen een sfeervolle woonkamer

We kunnen uren wegdromen bij mooie interieurfoto’s op Instagram, scrollen wat af op Pinterest en met een woonmagazine en een heerlijke kop thee ben je ook wel even zoet. Interieur inspiratie opdoen om te kijken hoe anderen hun huis sfeervol hebben ingericht is heerlijk. En stiekem zou jij ook wel wat meer sfeer in je woonkamer willen creëren. Maar hoe? Wij geven je drie tips om meer sfeer aan je woonkamer toe te voegen.

Meer kleur aan de muur

Of het nu een poster is, een leuk printje als een behang of een kleurvlak is: die saaie witte muur moet wat extra kleur krijgen. Bij Wonenvoorjou.nl vind je bijvoorbeeld hele leuke posters met toffe prints. Leuk om in te lijsten en op te hangen, maar ook leuk om aan een wandrekje te hangen of op een wandplankje te zetten.

Ga je voor behang? Dan heb je ook verschillende toffe prints en kleuren waarmee je kan werken. En wat nu heel hip is, is om een deel van je muur te behangen en de rest van je muur te verven in een kleur die terugkomt in je behang. In dit blog vind je een leuk voorbeeld.

Verschillende materialen gebruiken

Vaak kan je al veel meer contrast in je interieur aanbrengen als je gaat spelen met verschillende materialen. Wol, katoen, rotan, staal, hout en fluweel zijn voorbeelden van mooie materialen. Denk bijvoorbeeld aan een geheel transparant rolgordijn wat een linnen uitstraling heeft, gecombineerd met een stoere lamp naast het raam. En wat dacht je van een zacht vloerkleed bovenop je stoere gietvloer? De keuze is letterlijk reuze!

stijlvolle woonkamer

Foto via Huizedop

De finishing touches

Sfeer creëer je pas echt door je huis wat meer persoonlijke touches te geven. Denk aan leuke foto’s van je gezin, je favoriete vakantieland of leuke kaartjes die je hebt gekregen. En wat dacht je van een lamp in de vorm van je voorletter? Bij de webshop van Mevrouw Kraai vind je hele toffe lampen. En leuke quotes doen het ook altijd goed.

Weet je nog niet helemaal wat je wil? Vraag bij vrienden of familie of ze nog wat accessoires hebben die ze niet meer gebruiken of ga eens langs bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt. Het kost je een stuk minder geld dan wanneer je nieuwe accessoires in de winkel koopt én het is beter voor het milieu!