Hout interieur: Inspiratie en tips

Hout is hip! Mede dankzij het Scandinavische interieur verwerken steeds meer mensen hout in het interieur. Wilt u ook (duurzaam) hout in het interieur verwerken? Lees dan deze tips en laat u inspireren! 

Hout in het interieur

Hout is een mooi, natuurlijk materiaal dat direct warmte toevoegt aan het interieur. Donker hout, licht hout, glad geschuurd of juist grof? Alles kan en het combineren van verschillende houtsoorten zorgt voor mooie creaties.

Hout kan vrij aanwezig zijn in een ruimte, dus zorg dat je het combineert met een rustige basiskleur. Wit is altijd goed. Wilt u uit de comfort zone stappen? Blauw is een zeer geschikte basis, biedt rust én ziet er trendy uit. En met voldoende natuurlijk licht dankzij houten lamellen zorgt u voor een mooie, rustgevende ruimte.

Hout in het interieur

De perfecte meubels als basis

Houten meubels zijn natuurlijk erg mooi en toepasselijk. Wilt u echter niet alles in uw interieur van hout gemaakt hebben? Dan zijn leren meubels een echte aanrader. Ook deze bieden het interieur veel warmte. Liever geen dierlijke producten in huis? Meubels van bamboe zijn ook erg mooi en zijn in veel verschillende interieurstijlen te combineren.

Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer kan hout zorgen voor de finishing touch. Een houten hoofdbord kan voor het puntje op de i zorgen. Met een aantal mooie houten planken die u op verschillende hoogtes naast elkaar plaatst, creëert u een mooi hoofdbord.

Alles draait om de details

Details, of eigenlijk accessoires, zijn ontzettend belangrijk in een interieur. Het maakt een ruimte persoonlijk, gezellig en sfeervol. Het kan gaan van houten wandhaken tot toffe muurcreaties in grafische vormen. Alles is mogelijk! Hout leent zich daarbij perfect voor een ‘Do It Yourself’, zoals de leuke houten lijstjes in de middelste foto. Met een likje verf maakt u houten accessoires helemaal naar wens.

Hout interieur accessoires