Groene vingers: Tuin inspiratie

Het zonnetje heeft eindelijk haar plekje aan de strakblauwe lucht gevonden, wat betekent dat wij eindelijk weer lekker buiten kunnen genieten van het lekkere weer. Niets is leuker dan een lekker hapje en een drankje doen in de tuin. Het is tijd om die groene vingers eens uit de mouwen te steken! 

Tuin inspiratie: de bloemetjes buiten zetten

Je tuin is dé plek om te genieten na een heerlijke werkdag of om even lekker bij te kleuren op je vrije dag. Maak je tuin extra kleurrijk met mooie bloemen en planten! De botanische woontrend, waarbij alles lekker groen mag zijn, is anno nu helemaal hip. Een teveel aan groen bestaat hier niet. Om je alvast op weg te helpen, hebben wij wat leuke inspiratiefoto’s voor je op een rijtje gezet.

Tips voor groen in de tuin

Niet elke plant of bloem kan tegen de zon, dus let daarop bij je eerstvolgende bezoekje aan de tuincentra. Zo kunnen cactussen, vetplanten en zonnebloemen prima tegen de zon. Andere bloemen en planten vragen om wat meer schaduw. En als je het echt even niet meer weet, kun je altijd advies vragen aan een van de medewerkers. Daar zijn ze natuurlijk voor!

Zorg ook voor goede potgrond, omdat dat de basis is. Is de basis niet goed, dan zullen je planten niet volledig kunnen bloeien of zo mooi kunnen worden als je had gehoopt. Een goed begin is het halve werk! En hoe staat het er bij jullie moestuintjes bij? Groeit er bij jou al een komkommertje, een tomaatje of een wortel? Moestuintjes zijn natuurlijk ook ontzettend leuk, én heel hip! Zo leer je, samen met de kids, om voor groen te zorgen.

Westwing.nl

Geen groene vingers?

Niet getreurd, ook jij kan jouw tuin omtoveren tot een kleurrijke, gezellige en sfeervolle plek. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is kleur! Zomerse kleuren zoals oranje, geel, roze en groen doen het altijd goed. Leg wat leuke kussentjes neer, hang lampjes op, zet vrolijk gekleurde accessoires neer en, om het af te maken, een heerlijk en kleurrijk drankje!

Ook een aanrader; nepbloemen! Ze kunnen er net zo echt uitzien als echte bloemen, alleen zit jij niet met de verzorging opgescheept. Heerlijk toch?! Dan kan je extra uitgerust achterover hangen in de tuinstoel of in een hangmat die hangt in een standaard. Bekijk de leuke collectie eens op hangmatstandaard.

Groene vingers
Het wordt een kleurrijke zomer! Bron: Everdien Vroom
Groene vingers
Ook kleurrijk binnen. Bron: Modern Floor Lamps

Van buiten naar binnen

Eenheid in je interieur is belangrijk, omdat het rust uitstraalt. Om de tuin echt te betrekken bij jouw interieur, kun je het groen van buiten naar binnen halen! Om het groene van buiten naar binnen te verwerken, komt de botanische woontrend als geroepen. Binnen werk je met natuurlijke materialen, zoals hout, en kan groen natuurlijk niet ontbreken.

Houten jaloezieën op maat zijn hier hét puntje op de i om de natuurlijke sfeer die we willen bereiken, te behalen. Ze hebben ook nog eens een isolerende werking! Door de jaloezieën te sluiten, blijft de warmte buiten en is het binnen aangenaam lekker als het buiten even te warm wordt!

Weet jij trouwens al dat je bij Rolgordijnwinkel.nl gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aan mag vragen? Dan kan je thuis gelijk kijken of houten jaloezieën op maat, maar ook rolgordijnen, duorolgordijnen, aluminium jaloezieën of lamellen passen bij jouw interieur!

Groene vingers
Botanische woontrend in het interieur. Bron: Lippe Wonen
Groene vingers
Groen in huis halen. Bron: Lisanne van der Klift