Tips voor een functioneel bureau voor uw kind(eren)!

Als ouder wilt u uw kind natuurlijk helpen waar nodig. Een goed en functioneel bureau is tijdens toetsweken en examens echt een vereiste. Uw kind moet goed en geconcentreerd kunnen studeren zonder afgeleid te worden. Wij geven u een aantal tips om het bureau van uw kind(eren) zo functioneel en leuk mogelijk te maken! 

1. Motiverende quotes

Het hoeft geen statisch kantoorbureau te worden. Uw kind moet zich goed kunnen concentreren, maar het moet wel passen bij de leeftijd. Hang een aantal motiverende quotes aan de muur op met washi-tape. Het washi-tape kunt u eraf halen en opnieuw opplakken, waardoor u geen lelijke plekken op de muur krijgt. Op Pinterest vindt u een hoop verschillende quotes. Perfect voor de studieplek van uw kind(eren)!

Het is ook leuk om een aantal quotes aan een rek te hangen. Heeft u een krijtbord? Schrijf daar dan een leuke quote op. Daarbij is het leuk om te werken met handlettering, waardoor de quote er nog net iets leuker uit komt te zien!

2. Weinig afleidingWerkplek studenten Rolgordijnwinkel.nl

Hoe leuk alle schoolspullen zoals schriften, notitieblokken en pennenhouders ook zijn. Het is het beste om zo min mogelijk afleiding in de buurt te hebben. Plankjes boven de werkplek zijn leuk, maar u verzamelt hier ongemerkt toch veel spullen die voor enige afleiding zouden kunnen zorgen. Als uw kind geen muziek luistert tijdens het studeren, is het ook verstandig om de telefoon niet in de buurt te houden.

Zorg dus voor genoeg opbergruimte, zoals bureaulades. Heeft u die niet tot je beschikking? Opbergdozen zijn ook altijd handig. Deze kunt u overal neerzetten. Daardoor kunt u het ook gemakkelijk uit het zicht houden én heeft uw kind al zijn of haar spullen bij elkaar. Win-winsituatie!

Bron: Woontrendz

Werkplek voor kids Rolgordijnwinkel.nl

3. Een goede stoel en goed bureau

Hoe simpel het ook klinkt, een goede stoel en bureau zijn een pré. Een stoel met goede rugleuning voorkomt een slechte houding, waar uw kind u later dankbaar voor zal zijn. Door recht op te zitten en niet onderuit te hangen, heeft uw kind ook al een actieve(re) houding. Dit komt zeker van pas tijdens het leren!

Zorg ook dat de afstelling, dus de hoogte van het bureau, is aangepast op uw kind. Een te laag bureau zorgt voor nek- en rugklachten en een te hoog bureau is ook niet wenselijk. Let daar dus goed op, want ook dit heeft effect op de leerwijze. Tegenwoordig hebben ze verstelbare bureaus, waardoor u de hoogte zelf kunt bepalen.

Bron: Showhome

Rolgordijn bureau Rolgordijnwinkel.nl

4. Reflecterende zon? Wit rolgordijn biedt oplossing

Hoe lekker weer het ook is, een reflecterende zon in het beeldscherm is niet wenselijk. Het kan een hoop irritatie opwekken, waardoor het leren er ook zeker niet leuker op wordt. Zorg dus dat u goede raamdecoratie op maat heeft, waarmee u het zonlicht van buiten goed kunt filteren. Wij raden u aan om te kiezen voor een semi-transparant rolgordijn op maat. Dit filtert het zonlicht op een natuurlijke wijze, waardoor u geen last meer zult hebben van reflectie in het beeldscherm. Door de stof zit u niet afgesloten, maar voorkomt u wel een hoop irritatie. Vergeet geen gratis kleurstalen aan te vragen, zodat u thuis kunt kijken welke kleur het beste binnen het interieur past.

Bron: &Suus