Tips voor een functioneel bureau voor je kind(eren)!

De examenperiode gaat alweer bijna van start. Als ouder wil je je kind natuurlijk helpen waar nodig, al helemaal in deze periode. Een goed en functioneel bureau is tijdens toetsweken en examens echt een vereiste. Je kind moet goed en geconcentreerd kunnen studeren zonder afgeleid te worden. Wij geven je een aantal tips om het bureau van je kind(eren) zo functioneel en leuk mogelijk te maken! 

Quotes Rolgordijnwinkel.nl

1. Motiverende quotes

 

Het hoeft geen statisch kantoorbureau te worden. Je kind moet zich goed kunnen concentreren maar, het moet wel passen bij de leeftijd. Hang een aantal motiverende quotes aan de muur op met washi-tape. Het washi-tape kan je eraf halen en opnieuw opplakken, waardoor je geen lelijke plekken op de muur krijgt. Op Pinterest vind je een hoop verschillende quotes. Perfect voor de studieplek van je kind(eren)!

Het is ook leuk om een aantal quotes aan een rek te hangen. Heb je een krijtbord? Schrijf daar dan een leuke quote op. Daarbij is het leuk om te werken met handlettering, waardoor je quote er nog net iets leuker uit komt te zien!

Bron: Pinterest

 

 

 

2. Weinig afleidingWerkplek studenten Rolgordijnwinkel.nl

Hoe leuk alle schoolspullen zoals schriften, notitieblokken en pennenhouders ook zijn, het is het beste om zo min mogelijk afleiding in de buurt te hebben. Plankjes boven je werkplek zijn leuk maar, je verzamelt hier ongemerkt toch veel spullen die voor enige afleiding zou kunnen zorgen. Als je kind geen muziek luistert tijdens het studeren, is het ook verstandig om de telefoon niet in de buurt te houden. Een of twee quotes zijn leuk, meer niet.

Zorg dus voor genoeg opbergruimte, zoals bureaulades. Heb je die niet tot je beschikking? Opbergdozen zijn ook altijd handig. Deze kan je overal neerzetten. Daardoor kan je het ook gemakkelijk uit het zicht houden én heb je al je spullen bij elkaar. Win-winsituatie!

Bron: Woontrendz

 

 

 

 

Werkplek voor kids Rolgordijnwinkel.nl

3. Een goede stoel en goed bureau

 

Hoe simpel het ook klinkt, een goede stoel en bureau zijn zeker aan te raden. Een stoel met goede rugleuning voorkomt een slechte houding, waar je kind later last van kan krijgen. Door recht op te zitten en niet onderuit te hangen, heb je ook al een actieve(re) houding. Dit komt zeker van pas tijdens het leren!

Zorg ook dat de afstelling, dus de hoogte van het bureau, is aangepast op je kind. Een te laag bureau zorgt voor nek- en rugklachten en een te hoog bureau is ook niet wenselijk. Let daar dus goed op, want ook dit heeft effect op de leerwijze. Tegenwoordig hebben ze verstelbare bureaus, waardoor je de hoogte zelf kan bepalen.

Bron: Showhome

Rolgordijn bureau Rolgordijnwinkel.nl

4. Reflecterende zon? Rolgordijn wit biedt oplossing

Hoe een lekker weer het ook is, een reflecterende zon in het beeldscherm is niet wenselijk. Het kan een hoop irritatie opwekken, waardoor het leren er ook zeker niet leuker op wordt. Zorg dus dat je goede raamdecoratie op maat hebt, waarmee jij het zonlicht van buiten goed kan filteren. Wij raden je aan om te kiezen voor een semi-transparant rolgordijn op maat. Dit filtert het zonlicht op een natuurlijke wijze, waardoor je geen last meer zal hebben van reflectie in het beeldscherm. Door de stof zit je niet in het donker maar, voorkom je wel een hoop irritatie. Vergeet geen gratis kleurstalen aan te vragen, zodat je thuis kan kijken welke kleur het beste binnen het interieur past.

Bron: &Suus