Een kleine ruimte optimaal benutten

Woon je midden in de stad of kies je er juist voor om lekker klein te gaan wonen? Heb je een kleine ruimte maar wel grote dromen? Of je nu je woonkamer, een kantoor of een opbergkamer wilt omtoveren, wij laten jou zien hoe je elke vierkante meter optimaal kan benutten.

Wittinten voor optisch meer ruimte

Om de hoofdruimte, vaak de woonkamer, helder te houden, is het aan te raden de muren schoon wit te verven. Lichte wandkleuren laten een ruimte optisch groter ogen. De kleur van je meubels speelt mee. Zorg voor lichte kleuren, die sfeerlicht en natuurlijk licht kunnen weerkaatsen. Ook licht gekleurde jaloezieën of rolgordijnen kunnen meer rust in de ruimte creëren. En het natuurlijke licht doet natuurlijk ook altijd wonderen!

kleine ruimte inrichten

Minder is meer

Vanuit daar gaan wij verder met goed passende meubels, om het vervolgens af te maken met accessoires en kunst. Een herinnering bij het stylen van een kleine ruimte is ‘minder is meer’. Je denkt misschien dat je uit de buurt van grote meubels moet blijven, maar het vullen van een ruimte met veel kleine stukjes kan een menigte creëren. En of je nu een boekenplank vult of kussens op de bank legt, hoe meer items je gebruikt, des te rommeliger het zal worden.

Wij zijn dol op het maken van galerij wanden die een hele muur vullen met kunst van de vloer tot het plafond. Het voegt karakter toe en wordt het sfeerpunt van de kamer, terwijl het bijna geen ruimte in beslag neemt! Wees niet bang om wit en zwart te combineren met meer kleurrijke stukken. Je kunt ook kunst combineren met spiegels, klokken en geweven wandversieringen om een ​​textuur en persoonlijkheid toe te voegen aan een anders tweedimensionale ruimte.

Slimmer met opslag

Het vinden van creatieve opslagoplossingen zal je leven zoveel gemakkelijker maken. Maak gebruik van dichte opbergdozen, bakjes en kleine platte opbergtasjes, deze zijn perfect voor het opslaan van kleine willekeurige voorwerpen. Vul de opbergtasjes bijvoorbeeld met pennen en elastiekjes.

Omdat je ruimte klein is, wil dat nog niet zeggen dat je geen grote, gedurfde ontwerpkeuzes kunt maken. Het verfraaien van een kleine ruimte is een leuke en geen risicovolle manier om je ontwerp- en oefenvaardigheden te verbeteren en met de eindeloze hoeveelheid aan toffe huisproducten en opbergproducten kun je de ruimte uitdekken zonder jouw budget te laten schieten!

ruimte optimaal benutten