Zonder zorgen op vakantie met duo rolgordijn

De vakantieperiode breekt alweer bijna aan. Tijd om de koffers in te pakken. Je hoeft je alleen zorgen te maken over welke cocktails je de komende periode op het strand gaat bestellen en of je wel genoeg zonnebrand hebt ingekocht. Toch maken we ons zorgen over het huis dat we onbemand achterlaten. Wij laten zien wat hoe een duo rolgordijn jou kan helpen.

Duo rolgordijn op maat

Raambekleding is een ontzettend belangrijk aspect. Velen denken dat het handig is om de raamdecoratie volledig te sluiten. Zo houd je immers binnenkijkers buiten, toch?! Het is echter minder effectief dan je zou denken. Je wekt hiermee namelijk de indruk dat je niet thuis bent. Om binnenkijkers toch buiten te houden, is er een vorm van raamdecoratie die je daarbij kan helpen. Een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof die afwisselend open en gesloten banen heeft. Door deze niet volledig naar beneden te hangen, wek je niet de indruk dat je weg bent. Daarbij kan je de banen zo verstellen dat het lastig is om naar binnen te gluren, maar is je raamdecoratie niet volledig gesloten.

Zonder zorgen op vakantie Rolgordijnwinkel.nl

Duorolgordijn op maat in het interieur. Bron: Pinterest

Sfeerlicht in huis

Niet alleen de raamdecoratie speelt een grote rol in het verminderen van je zorgen. Ook sfeerverlichting speelt een rol. Tegenwoordig bestaan er een hoop applicaties waarmee jij je licht in huis vanaf een afstand aan kan zetten. Zo wek je de indruk dat je thuis bent. Heb je geen sfeerverlichting die aan- en uitgezet kan worden d.m.v. een app of tijdschakelaar? Vraag dan aan de buren of zij elke dag wat lichten in de woonkamer aan kunnen zetten. Wel in ruil voor een bosje bloemen na afloop, natuurlijk.

Opruimen? Nergens voor nodig

Dit klinkt misschien wat vreemd. Maar het huis hoeft niet volledig opgeruimd te zijn. Laat wat spullen liggen, waarmee jij de indruk kan wekken dat je thuis bent. Laat een opengeslagen krant dus op de salontafel liggen en een kleed mag rommelig op de bank blijven liggen. Wat kopjes op het aanrecht doen het ook altijd goed. Als je thuis bent, is het toch ook niet volledig opgeruimd?