De duurzame keuzes van Rolgordijnwinkel.nl

Duurzaam wonen wordt steeds belangrijker. We investeren in isolatie, in zonnepanelen en in ledverlichting. Maar.. Dan zou het natuurlijk ook fijn zijn dat de bedrijven waar je die producten koopt ook een steentje bijdragen aan een beter milieu. In de afgelopen jaren hebben wij bij Rolgordijnwinkel.nl steeds duurzamere keuzes gemaakt. En die willen we maar wat graag met je delen!

#1: Minder plastic

Wij willen dat jij net zo enthousiast wordt over je nieuwe raamdecoratie als wij zijn. Daarom doen wij ons best om jouw nieuwe rolgordijn, Duette® gordijn of jaloezie zo goed mogelijk te verpakken. Na lang wikken en wegen en vergelijking van verschillende materialen hebben wij besloten hier plastic voor te gebruiken. Dit omdat jouw nieuwe raamdecoratie, verpakt in plastic, minder snel kan beschadigen.

Maar dat betekent niet dat wij niet op andere manieren kunnen verduurzamen. Onze kokers werden tot voorheen dichtgemaakt door middel van plastic folie. Inmiddels hebben we deze manier van verpakken vervangen en gebruiken we nu nietjes om de kokers dicht te maken. Hiermee hebben we inmiddels heel wat kilo’s aan plastic kunnen besparen!

#2: Duurzame verpakkingen

Naast het vervangen van plastic bij het inpakken van onze producten, gebruiken we ook duurzaam karton. Onze kartonnen kokers worden gemaakt van gerecycled, watervast kraftliner. Door deze bij het oud papier te scheiden, kan dit karton weer een nieuw leven krijgen!

Duurzame keuzes Rolgordijnwinkel.nl

#3: Nieuwe productiewijze voor onze rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ontzettend populair. In samenwerking met onze leverancier hebben we daarom gekeken naar een oplossing waarbij we zo min mogelijk stof verliezen bij het fabriceren van onze rolgordijnen. In het verleden ging soms tot wel 2 meter aan stof verloren bij het fabriceren van één rolgordijn. Door een nieuwe productiewijze is het stofverlies vele malen lager en kunnen we dus efficiënter met onze stoffen werken. Minder stofverlies = minder transport voor nieuwe rollen en minder afval! En daar worden wij heel blij van!

#4: Duurzame stoffen

Over minder afval gesproken: laten we het over onze rolgordijnstoffen hebben. De leveranciers van onze rolgordijnstoffen dragen ook hun steentje bij aan een duurzamere wereld. Zo zijn er verschillende stoffen van onze leveranciers die gemaakt zijn van gerecycled plastic dat opgehaald is uit de oceaan. Dat betekent dat er minder grondstoffen, zoals katoen, nodig zijn om een rolgordijn te kunnen maken. En daarmee maken we de zee ook weer schoner!

#5: Losse stoffen en losse lamellen bestellen

Ben je na een tijdje wel uitgekeken op de kleur van je rolgordijn, maar werkt het systeem nog goed? Of wil je nieuwe lamellen op maat, maar werkt je rail nog precies zoals de dag dat je je nieuwe lamellen hebt opgehangen?

Wij hebben de oplossing! Je kan bij ons namelijk een nieuwe stof voor je rolgordijn, duo rolgordijn of nieuwe lamellen bestellen! Geen heel nieuw systeem, alleen een nieuwe stof.

Ben je toe aan een andere kleur voor je (duo) rolgordijn of lamellen? Stuur ons dan een mailtje naar info@rolgordijnwinkel.nl. Dan kunnen wij een prijsopgave voor je maken.

#6: Hergebruik van kleurstalen en onderdelen

Bij Rolgordijnwinkel.nl kan je gratis kleurstalen aanvragen, zodat je thuis kunt bekijken en vergelijken welke kleur het beste past binnen jouw interieur. Gooi de stalen alsjeblieft niet weg, want deze kunnen we hergebruiken! Steeds vaker krijgen we de kleurstalen terug, waardoor we deze een nieuw leven kunnen geven. Je kan je aangevraagde kleurstalen naar ons toesturen via postbus 230 (3341LW, Hendrik Ido Ambacht).

Naast het hergebruiken van kleurstalen kunnen wij ook onderdelen hergebruiken. Is de kettinglengte niet naar wens? Geen probleem, dan sturen we je een nieuwe ketting toe. Dan zou het natuurlijk fantastisch zijn als je de oude ketting terug kan sturen, zodat we die weer kunnen hergebruiken! Datzelfde geldt voor clips van Perfect Fit systemen en montagesteunen van onze jaloezieën, rolgordijnen, duo rolgordijnen en Duette® gordijnen.

Natuurlijk zijn we er nog niet, maar met deze stappen zijn wij al op weg naar een betere, groenere en duurzame wereld.