Dakraam verduisteren? Dit zijn jouw opties!

Een donkere kamer is een belangrijke factor voor een goede nachtrust. En daar helpt raamdecoratie op maat enorm bij. Is jouw slaapkamer uitgevoerd met een dakraam? Dan wil je die goed verduisteren. Toch weet nog niet iedereen hoe je je dakraam goed verduistert. Het team van Rolgordijnwinkel.nl legt je uit wat jouw opties zijn.

Je dakraam verduisteren met het verduisterende dakraam rolgordijn van Rolgordijnwinkel

De kans is groot dat jouw dakraam een Velux® dakraam is. Dat kun je zien als je je dakraam opent. Bovenaan, vlak boven de handgreep, lees je de belangrijkste informatie over je dakraam af. In de webshop van Rolgordijnwinkel.nl vindt je een ruim assortiment aan dakraam rolgordijnen voor Velux® dakramen in typen GGL, GHL en GPL. Weet je (nog) niet welk model dakraam je hebt? Dit vindt je aan de bovenkant van je dakraam.

Huidige verduisterende rolgordijnen kun je eenvoudig demonteren uit het Velux® dakraam, zodat je je nieuwe dakraam rolgordijn kan monteren. Plak de cassette in het kozijn, dan de zijgeleiders erop, even testen en jouw dakraam is verduisterd.

Verduisterend dakraam rolgordijn velux

De verduisterende stof van onze dakraam rolgordijnen voor Velux® dakramen

De collectie dakraam rolgordijnen in onze webshop zijn onder te verdelen in drie typen:

De verduisterende stoffen zijn zelf 100% verduisterend. Dat betekent dat de stof geen licht doorlaat. De achterzijde van de stof is namelijk afgewerkt met een speciale, lichtdichte coating. De cassette zorgt ervoor dat er geen enkele lichtstraal naar binnen komt. Dat is toch heerlijk voor een goede nachtrust.

Vast raam? Een Perfect Fit verduisterend rolgordijn plaatsen

Heb je een schuin dak met een vast raam? Dan is een Perfect Fit verduisterend rolgordijn een goed idee. Ken je ons Perfect Fit systeem nog niet? Speciaal voor kunststof kozijnen hebben wij een frame ontwikkeld dat je zonder schroeven of boren kunt plaatsen. Tussen het rubber en het glas plaats je speciale clips. Hier zet je het kunststof frame van je Perfect Fit rolgordijn op vast.

Met handige handgrepen bedien je je verduisterende rolgordijn eenvoudig omhoog en omlaag, zodat je zelf de lichtinval in de hand hebt. Kantel de onderlat iets en zet het rolgordijn vast op de gewenste hoogte. Het grote voordeel? Dankzij de handgrepen van ons Perfect Fit systeem heb je geen kettingbediening meer. Daarmee neem je de kans op verstikking weg. Dit is dan ook de reden waarom we dit type raamdecoratie ook graag aanraden voor kinderkamers.

Paars rolgordijn perfect fit systeem

Let op: hier wordt gebruik gemaakt van een 100% lichtdichte stof, maar door de lichtkieren blijft er een zeer kleine hoeveelheid licht binnenkomen. Houd hier dus rekening mee.

Een Fascia rolgordijn als dakraam rolgordijn plaatsen

Wil je je (slaap)kamer volledig verduisteren? Kies dan voor een Fascia rolgordijn. Dit systeem lijkt op ons Perfect Fit systeem, maar is net iets anders. De verticale zijgeleiders zijn uitgevoerd met speciale borstels, waardoor deze vorm van dakraam raamdecoratie volledig verduisterend werkt. De borstels geleiden de stof van het rolgordijn naar boven en beneden.

De bediening van een Fascia rolgordijn is middels een kettingbediening. Al onze raamdecoratie wordt gemaakt volgens de Child Safety wetgeving, waarbij de ketting altijd vastgezet dient te worden aan de muur én 150 centimeter boven de vloer dient te hangen.

Het Fascia rolgordijn is momenteel nog niet verkrijgbaar via onze website, maar kan al wel besteld worden via e-mail of per telefoon. Heb je meer vragen over dit product? Dan staan we graag voor je klaar per mail, chat, telefoon en natuurlijk via WhatsApp!