Child Safety bij Rolgordijnwinkel.nl

Al enige tijd bieden wij je de mogelijkheid om jouw raamdecoratie op maat te laten uitvoeren met Child Safety. Rolgordijnen op maat, een duorolgordijn, lamellen of jaloezieën. Child Safety kan op al onze producten worden toegepast! Maar wat is het precies? Alles over deze toepassing vind je in dit nieuwe blogpost. 

Child Safety

Kinderen gaan graag op onderzoek uit. Hierdoor kunnen allerlei huishoudelijke artikelen al snel een potentieel gevaar vormen. Hieronder vallen ook de kettingen en/of koorden van raamdecoratie op maat. Om risico’s op wurgingen of verstikkingen te voorkomen, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw raamdecoratie op maat met Child Safety (via de EU-norm) te produceren!

Child Safety

Wat houdt het precies in?

Child Safety houdt in dat de ketting of het koord van de raamdecoratie altijd 150cm boven de grond komt te hangen. Dit is vastgesteld in de veiligheidsvoorschriften die opgesteld zijn door de Europese Commissie. Wanneer je Child Safety wenst, dien je de montagehoogte op te geven in het bestelproces. De ketting zal dan (montagehoogte – 150cm) bedragen. De montagehoogte is de hoogte waarop de montagesteunen tegen de muur gemonteerd zijn.

childsafety montagehoogte

Child Safety toepassen op eerder gekochte producten

Wil jij je eerder aangekochte producten van Rolgordijnwinkel.nl aanpassen waardoor ook deze uitgerust zijn met een Child Safety ketting? Dit kan! Jouw rolgordijn op maat of duorolgordijn op maat kan uitgerust worden met een kindvriendelijke ketting. Dit is echter niet mogelijk voor lamellen of jaloezieën op maat.

Je dient ook hier de montagehoogte op te geven, waarna een nieuwe ketting voor jouw raamdecoratie wordt geproduceerd. De meerprijs is afhankelijk van de lengte van de ketting.