Zo blijft het aangenaam koel in huis

Bereid je maar alvast voor, want het wordt zomers warm deze week! De zomer is er eindelijk, maar zijn we daar wel zo blij mee? Want het is niet alleen buiten erg warm, binnen stijgen de temperaturen ook flink mee. Om ervoor te zorgen dat jij in huis kan afkoelen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. We hopen dat jij dankzij deze tips geniet van een aangenaam koel huis!

Sluit je jaloezie, rolgordijn of gordijnen

Het kan zijn dat je dit nog niet wist, maar het is een echte aanrader om je raamdecoratie te sluiten. Door je rolgordijnen, jaloezieën of andere vorm van raamdecoratie volledig te sluiten, is het voor de zon lastiger om de warmte in huis op te warmen. En hoe meer lagen, hoe beter. Dus heb je daarnaast ook nog screens, zonneschermen of parasols? Zorg dan dat ook deze allemaal gebruikt worden. Het ziet er misschien niet heel gezellig uit, maar het gaat zeker helpen bij het koel houden van je woning.

‘s Ochtends en ‘s avonds: frisse lucht

Overdag stijgen de temperaturen tot zo’n 38(!) graden. Gelukkig is het niet de hele dag zo warm, dus maak gebruik van de momenten dat het wat koeler is. In de ochtend en avond is het aan te raden om de ramen en deuren open te zetten, zodat de warme lucht plaats kan maken voor nieuwe frisse lucht. Zorg wel dat je deurstoppers hebt en je desnoods iets tussen het raam en het kozijn zet, want de kans bestaat dat je zonder deurstoppers last krijgt van klapperende deuren.

Bevroren fles voor je airco

We hopen dat je nog voor de drukte een airco hebt kunnen bemachtigen. Zorg er dan ook wel voor dat je er optimaal gebruik van kan maken. Een airco koelt de lucht in huis af. Zet je een bevroren fles voor je airco, dan help je de airco nog een handje met het koelen van de lucht. Doordat de lucht direct tegen het bevroren water blaast, wordt de lucht extra afgekoeld en geniet jij optimaal van een koeler huis.

We hopen dat je met deze tips kan genieten van aangename temperaturen in je woning. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt en maak desnoods in de ochtend of de avond van tevoren al maaltijden klaar, zodat je op warme namiddagen niet boven het fornuis hoeft te staan!