5 voordelen van Duette® gordijnen op maat.

Tijdens jouw zoektocht naar raamdecoratie op maat kom je zoveel verschillende opties tegen. Rolgordijnen, aluminium jaloezieën, duo rolgordijnen de oh-zo populaire houten jaloezieën, duo rolgordijnen. En nu ook opkomend: Duette® gordijnen! Voor sommigen van jullie is deze vorm van raamdecoratie nog nieuw. Daarom delen we in dit blog de vijf belangrijkste voordelen van een Duette® gordijn op maat met je.

1. De isolerende werking

We hebben het al vaker gedeeld, maar we doen het nog een keer over zodat we er zeker van zijn dat de boodschap is overgekomen: je verliest tot wel 30% aan warmte via je ramen. Als je geen raamdecoratie hebt hangen, natuurlijk. Maar zelfs als je raamdecoratie hebt, verlies je ongemerkt nog warmte. Bij een rolgordijn, bijvoorbeeld. Als je je rolgordijn opent, is je raam voor het grootste gedeelte kaal en kan er dus veel warmte ontsnappen. Nu is dit in de zomer niet zo erg, denk je. Maar in de zomer werkt het omgekeerd en komt er juist extra veel warmte in je huis.

Een Duette® gordijn is de meest isolerende vorm van raamdecoratie. Dat komt door de dubbele laag stof waarvan een DUETTE gordijn gemaakt is. Door de dubbele laag stof en de horizontale vouwen krijg je die karakteristieke honingraat. In deze honingraat blijft warmte hangen en die zorgt ervoor dat de warmte in de zomer buiten blijft en in de winter juist binnen! Hoe dichter je je Duettte® gordijn hebt hangen, hoe beter de isolerende werking. Idem bij andere vormen van raamdecoratie overigens!

duette sfeerafbeeldingen d565

2. De speelse, moderne look

Een Duette® gordijn is echt een verfrissing in de wereld van raamdecoratie. De horizontale vouwen in de stof zorgen voor een unieke, speelse uitstraling als je je raamdecoratie opent of juist sluit. In onze collectie vind je zowel semi-transparante Duette® gordijnen als verduisterende Duette® gordijnen, dus je kunt er je hele woning mee voorzien. Vraag gelijk gratis kleurstalen aan op onze website en bepaal thuis welke kleur het beste bij jouw woonwensen past.

3. De optie voor Top Down Bottom Up bediening

Traditionele raamdecoratie, zoals jaloezieën en rolgordijnen, zitten aan de bovenkant vast. Hierdoor kan alleen de onderkant van de stof (of de horizontale lamellen) omhoog of naar beneden. Dit noemen we Bottom Up bediening. De naam zegt het eigenlijk al. Bij Duette® gordijnen kun je ook kiezen voor de Top Down bediening. Zoals de naam al doet vermoeden (en omdat je het zelf misschien al eens hebt gezien) kun je met de Top Down bediening ook de bovenkant van je Duette® gordijn naar wens bedienen. Wil je optimale privacy, maar ook genieten van die heerlijke lentezon? Plaats je Duette® gordijn dan aan de onderkant van je raam en laat aan de bovenkant een gedeelte van je raam vrij. Je kunt met deze bediening eindeloos spelen met posities van je gordijn.

Handig om te weten: Bij de handgreep-bediening wordt de stof gespannen tussen twee koorden. Met de standaard koordbediening of de handgreep bediening kun je jouw Duette® gordijn bedienen en eenvoudig op de gewenste hoogte hangen.

Duette grijs groen

4. Wil/Mag je niet boren? Ook dan kies je voor Duette® gordijnen!

Woon je in een huurhuis en kun je daarom niet in je kozijnen of muren boren? Of heb je aluminium kozijnen, waardoor boren in je kozijn erg lastig wordt? Geen probleem, want wij leveren Duette® gordijnen nu ook in ons Perfect Fit systeem. Hierbij wordt je Duette® gordijn in een kunststof systeem geplaatst. Met speciale clips, die je tussen het glas en rubber van jouw raam schuift, klik je het systeem eenvoudig op je kozijn. Hierdoor is schroeven en boren verleden tijd! Let er wel op dat de minimale sponningsdiepte 18mm moet zijn.

Een voordeel van een Duette® in Perfect Fit is dat de stof altijd op zijn plek blijft hangen. Dus heb je een kiep kantelraam of een draaikiepraam? Bij het openen en sluiten blijft jouw raamdecoratie op zijn plek hangen. Fijn!

5. Helemaal op maat & naar wens. En dat al vanaf 92,-!

Zoals je van ons gewend bent, ben je bij Rolgordijnwinkel.nl aan het juiste adres voor al jouw raamdecoratie op maat. Zo ook onze Duette® gordijnen en dubbele plisségordijnen. Via onze webshop kun je jouw nieuwe raamdecoratie volledig naar wens samenstellen. Van de maten tot aan de kleur van de stof en van de bediening tot aan de kleur van de bovenbak en onderlat, zodat alles mooi aansluit op jouw interieur. En dat al vanaf 92,-!

We raden je wel altijd aan om gratis kleurstalen aan te vragen, zodat je er zeker van bent dat de kleur is waar je naar op zoek bent. Vergelijk de kleur altijd even met je kozijn, maar ook met de muren en eventueel de vloer. En ook het zonlicht is bepalend voor de kleur van je raamdecoratie. Vergelijk de kleuren daarom altijd op verschillende momenten op een dag. En heb je nog vragen over het inmeten, monteren of twijfel je welke kleur het mooiste zal zijn binnen jouw interieur? Onze woonstylisten helpen je graag een handje!

DUETTE gordijnen in badkamer top-down