In 5 stappen de juiste raamdecoratie voor uw interieur

De juiste raamdecoratie aanschaffen lijkt zo lastig. Want gaat u voor jaloezieën, een duorolgordijn of toch voor een rolgordijn? Wij helpen u graag een handje en hebben daarom een stappenplan voor u opgesteld. In 5 stappen kiest u de juiste raamdecoratie op maat voor uw interieur!

Stap 1: Bepaal de ruimte(s)

Voor welke ruimte(s) in uw huis bent u op zoek naar de juiste raamdecoratie? Zorg dat u een overzicht heeft van alle ruimtes waar u raamdecoratie wilt monteren.

Iedere vorm van raambekleding heeft haar eigen charme en eigenschappen. Zo leggen PVC lamellen of stoffen lamellen de nadruk op de hoogte van de ruimte. Zo benadrukt een jaloezie weer de breedte van een ruimte. Wat wilt u accentueren in het interieur? Houdt hier rekening mee bij de keuze.

Stap 2: Gaat u voor privacy of voor licht?

Voor een optimale nachtrust in de slaapkamer is een verduisterende vorm van raamdecoratie erg aan te raden. Natuurlijk licht kan uw slaapcyclus namelijk erg verstoren. Voor de woonkamer is dit echter weer anders en mag er meer (gefilterd) licht binnenkomen. Bepaal de hoeveelheid lichtinval die u zou willen.

Maar hoe zit het dan met privacy? Een aluminium jaloezie of houten jaloezie is een geschikte oplossing. Doordat u deze op elke gewenste hoogte kunt vervangen en de lamellen kunt tuimelen, bepaalt u niet alleen de lichtinval maar ook de privacy! Zo zit u niet ‘opgesloten’, maar is de kans op ongewenste gluurders een stuk kleiner.

Stap 3: Kies uw interieurstijl

Kijk goed naar uw interieur. Houdt u van natuurlijke materialen, zoals hout, en heeft u veel natuurlijke tinten toegepast op de muren en de meubels? Dan past het botanische interieur goed bij de ruimte. Houten jaloezieën of aluminium jaloezieën met houtprint versterken de sfeer in uw interieur.

Zijn er meer stoere elementen en donkere tinten in uw interieur te vinden? Dan kunt u spreken van een industrieel interieur. Aluminium jaloezieën en PVC lamellen in grijs-, blauw- en zwarttinten zijn dan en goede keuze. Beide opties ogen stoer, maar stralen nog wel de gewenste warmte uit.

Bent u meer een liefhebber van het Scandinavische interieur? Vrijwel alle vormen van raamdecoratie, waaronder rolgordijnen en duorolgordijnen, passen goed binnen deze interieurstijl. Kies in dit geval voor pasteltinten of wittinten, om zo de gewenste sfeer te versterken.

Om de kleur te bepalen, raden we u aan om gratis en vrijblijvend kleurstalen aan te vragen.

juiste raamdecoratie kiezen

16mm aluminium jaloezieën met ladderkoord van Rolgordijnwinkel.nl

Stap 4: Het budget bepalen

Aan elke vorm van raamdecoratie op maat hangt een ander prijskaartje. Zo zijn rolgordijnen over het algemeen goedkoper dan duorolgordijnen. Laat uw keuze echter niet volledig afhangen van uw budget. De juiste raamdecoratie kan de ruimte ‘afmaken’.

Bedenk daarbij dat u elke dag tegen de raamdecoratie aankijkt. Bezuinigen op raamdecoratie op maat kan ervoor zorgen dat u later spijt krijgt. Wilt u toch graag die houten jaloezieën of duorolgordijnen? U kunt profiteren van 25% actiekorting bij Rolgordijnwinkel.nl. Deze korting is nog zeker tot eind oktober 2018 geldig. Genoeg tijd om kleurstalen aan te vragen!

Stap 5: Bepaal de maat

Heeft u inmiddels stalen aangevraagd? Bij elke staalaanvraag krijgt u een passende meetinstructie. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe u het gewenste product kunt opmeten.

Mocht u twijfelen over de maten of komt u er zelf niet uit? Dan mag u natuurlijk altijd een foto sturen naar info@rolgordijnwinkel.nl! Wij kijken graag met u mee en helpen u verder bij het opmeten van de juiste maten.