#Woonmaand: Een moodboard maken

Oktober is woonmaand bij Rolgordijnwinkel.nl. Elke week vind je een hoop inspiratie waarmee jij je interieur klaar kan maken voor de herfst- en wintermaanden. We beginnen bij het begin: Het maken van een moodboard! Wij delen een aantal handige tips bij het maken van jouw persoonlijke moodboard. 

1. Scheuren maar!

Een moodboard is een verzameling van een interieurstijl (of stijlen) die jou aanspreekt en is dus persoonlijk. Het kan er dus voor iedereen anders uitzien! Veel mensen maken gebruik van tijdschriften, waarbij ze afbeeldingen of complete pagina’s uitscheuren als het hen aanspreekt. Woontijdschriften vormen een goede basis voor je moodboard. Je mag er best een dag voor uittrekken. Scheur niet vijf, maar tien verschillende stijlen, kleuren of meubels uit. Zo is jouw moodboard divers en staat vol met wooninspiratie!

Tip: Scheur niet alleen afbeeldingen uit van kleuren of items die in je huidige interieur zijn verwerkt. Ga ook voor iets compleet anders, om je horizon te verbreden.

Woonmaand tijdschriften

Woontijdschriften om leuke afbeeldingen en kleuren uit te scheuren! Bron: En Mi Bolso

2. Verschillende woonstijlen

Er zijn veel verschillende woonstijlen, maar de industriële en scandinavische woontrend zijn toch wel erg populair! Begin bij de basis, namelijk kleur! Maak een kleurenpalet van de kleur die jou aanspreekt. Komt het kleurenpalet overeen met een woontrend? Dan heb je een leidraad voor het verder uitwerken van je moodboard.

Een woontrend gekoppeld aan je kleurenpalet? Dan is het tijd om te kijken naar verschillende meubels, maar ook verschillend materiaal. Een (nep)leren bank past goed binnen een industrieel interieur, terwijl een eikenhouten tafel goed uitkomt in een scandinavisch interieur. 

3. Een online moodboard

Een moodboard kan ‘offline’, dus op een papieren vel of stuk karton, maar ook online gemaakt worden! Een perfect platform om dat te doen, is het veelgebruikte Pinterest. Hier maak je een eigen account en daarbij verschillende Pinterest-borden die je allemaal een eigen naam kunt geven. Zo kunnen jouw borden variëren van ‘Inspiratie woonkamer’ tot ‘Accessoires salontafel’. En dat niet alleen. Je kan ook andere borden volgen! Vergeet je onze Pinterest-borden ook niet te volgen?!

Woonmaand

Verschillende stalen en materialen voor jouw inspiratiebord. Bron: Pinterest