Van Sinterklaas naar Kerst: Interieurinspiratie

Sinterklaas is inmiddels alweer aan zijn terugreis naar het zonnige Spanje begonnen. Dat betekent dat het tijd is om de Kerst in huis te halen! Het duurt immers nog maar een paar dagen tot de Kerst daadwerkelijk is aangebroken. Tijd om je interieur daar goed op af te stemmen. Wij geven je hierbij een hoop inspiratie om kerst op verschillende manieren in je interieur toe te passen. 

Bye Sinterklaas, Hi Kerstman!

Allereerst is een kerstboom in het interieur natuurlijk onmisbaar tijdens de feestdagen. Een aantal jaar geleden was rood een populaire kleur en hadden de meeste huishoudens ook een kerstboom gevuld met rode ballen. Wat nu steeds populairder wordt, zijn zilveren en gouden accessoires in de boom. Hierbij wat voorbeelden waarbij je ziet hoe leuk een kerstboom met zilveren of gouden details kan zijn.

Kerst Zilver en Goud

Traditionele kerstbomen met zilveren en gouden details. Bron 1: Amara Bron 2: The DIY Playbook Bron 3: GG Woonmagazine

In plaats van kiezen voor een traditionele groene kerstboom met kleurrijke kerstballen, kan je ook kiezen voor een iets andere, meer unieke kerstboom. Zo heb je kerstbomen van hout zonder kerstballen, maar ook kerstbomen van washi tape voor de fans van minimalisme! Perfect geschikt voor mensen met een allergie of gewoon als je liever geen traditionele kerstboom in je interieur wil hebben.

Kerst Kerstbomen

Creatieve kerstbomen. Bron 1: Alboe Bron 2: A Pair & A Spare DIY Bron 3: Hebbes

Twinkle, twinkle..

Iets wat ook goed past bij het kerstfeest, zijn sterren. Zo heb je de welbekende kerstster, of de vallende sterren die vaak geassocieerd worden met Kerst. Voor velen kunnen en mogen sterren in het interieur dus ook niet missen tijdens de feestdagen. De kerstster is in de afgelopen jaren in een nieuw, modern jasje gestoken. Er is voor ieder interieur dus wel een passende ‘kerstster’ die de feestdagen nog leuker maken!

Ster Kerst feestdagen

Kerststerren in huis. Bron 1: Pinterest Bron 2: Micco Deco Bron 3: Boho Deco Chic

Minimalistisch, ook tijdens de feestdagen

Allergisch voor kerstbomen of liever geen kerstboom in huis door gebrek aan ruimte? Dan kan je nog steeds kerst in huis halen! Zo hebben wij vorig jaar een aantal DIY’s voor de Kerst voor je op een rijtje gezet. En voor de mensen met een allergie hebben wij ook een gepaste oplossing gevonden. Wil je echt gaan voor minimalisme? Dan zijn de onderste twee mogelijkheden zeker wat voor jou! Een etagere gevuld met kerstballen of een grote, glazen pot met takken en kerstdecoratie neemt niet veel ruimte in beslag, maar staat wel heel sfeervol in je interieur.

Kerst decoratie

Minimalisme tijdens de feestdagen. Bron 1: Stijl Idee Bron 2: Pinterest