Zo pak jij je kerstcadeaus leuk in!

Kerst wordt vaak gevierd met veel lekker eten, gezelligheid met vrienden en familie en natuurlijk de kerstcadeaus. Sommigen trekken lootjes, anderen kopen voor iedereen in het gezin een cadeau. De cadeaus inslaan is al een klus op zich. Om het je wat makkelijker te maken, laten wij je zien hoe je je kerstcadeaus leuk en persoonlijk in kan pakken! 

Tijd om kerstcadeaus in te pakken

Veel heb je gelukkig niet nodig. Zorg voor wat leuk inpakpapier, lint, stiften, pennen, touw, takjes en versiering als kleine kerstbomen of kerstballen. Wat betreft inpakpapier: Het is nu heel populair om te kiezen voor het simpele, bruine inpakpapier. Mocht je bruin toch niet leuk vinden? Je hebt leuk inpakpapier met kerstprints, maar ook groen doet het altijd goed.

Dan zijn er natuurlijk altijd cadeaus die makkelijk in te pakken zijn, zoals geschenksets in dozen. Jammer genoeg is het inpakken niet altijd even makkelijk, want hoe ga je een paar sokken, een sjaal of kinderspeelgoed inpakken? Dan komen de ‘zakjes’ weer heel goed uit. Je kan het natuurlijk ook zelf in een doosje inpakken, waardoor het weer een stuk makkelijker wordt om in te pakken.

Kerstcadeaus inpakken

Kerstcadeaus inpakken

Kerstcadeaus inpakken. Bron: A Cup Of Life

Ga je voor het bruine inpakpapier? Maak het dan compleet met touw, lint, takjes, een naamkaartje en natuurlijk een strik. Niet alleen is het fotowaardig, maar ook nog eens heel persoonlijk! Het naamkaartje kan je zelf schrijven, laten printen of je gaat aan de slag met ‘handlettering’. Op YouTube, Pinterest en via Google vind je veel verschillende manieren waarop je handlettering kan toepassen. Hoe leuk is het om zo’n persoonlijk naamkaartje op je cadeau terug te vinden?! Het kost je misschien wat langer dan normaal om een naam opschrijven, maar dit maakt het cadeau wel iets leuker!

Kerstcadeaus inpakken

Kerstcadeaus inpakken. Bron: The Budget Life

Ben je geen fan van inpakpapier in één egale kleur en ga je toch liever voor een leuk printje? Daar kan je ook veel kanten mee op! Ook hier heb je maar een aantal dingen voor nodig. Allereerst natuurlijk inpakpapier met een leuke print, wat lint (zowel breed als smal lint), een schaar, plakband en dat is het! Pak eerst het pakketje in zoals je normaal zou doen. Ga vervolgens met het brede lint aan de slag. Maak twee banen en plak deze aan de onderkant vast. Bij het smalle lint kan je deze aan de onderkant kruisen en bovenop een strik maken. Heel simpel, maar het ziet er al veel leuker uit als wanneer je alleen inpakpapier gebruikt. Toch?!

Kerstcadeaus inpakken Rolgordijnwinkel.nl

Kerstcadeaus inpakken. Bron: A Cup Of Life