#Woonmaand: Een moodboard maken

Oktober is woonmaand bij Rolgordijnwinkel.nl. Elke week vind je een hoop inspiratie waarmee jij je interieur klaar kan maken voor de herfst- en wintermaanden. We beginnen bij het begin: Het maken van een moodboard! Wij delen een aantal handige tips & tricks bij het maken van jouw persoonlijke moodboard. 

1. Scheuren maar!

Een moodboard is een verzameling van een interieurstijl (of stijlen) die jou aanspreekt en is dus persoonlijk. Het kan er daarom voor iedereen anders uitzien! Veel mensen maken gebruik van tijdschriften, waarbij ze afbeeldingen of complete pagina’s uitscheuren als het hen aanspreekt. Woontijdschriften vormen een goede basis voor je moodboard. Je mag er best een paar uur voor uittrekken. Zet een lekker muziekje aan, zorg voor een heerlijk drankje en ga aan de slag.

Tip: Scheur niet alleen afbeeldingen uit van kleuren of meubels uit. Foto’s van de natuur, kleding en zelfs  kunnen ook veel inspiratie bieden.

Woonmaand tijdschriften

Woontijdschriften om leuke afbeeldingen en kleuren uit te scheuren! Bron: En Mi Bolso

2. Verschillende woonstijlen bekijken

Er zijn ontzetten veel verschillende woonstijlen. Maar welke pas jij toe? Begin bij de basis, namelijk de kleur! Maak een kleurenpalet van de kleur die jou aanspreekt. De kleur is namelijk de rode draad in je interieur. Vanuit hier kan je gaan werken met meubels en accessoires. Houd je veel van lichte kleuren? Dan is het Scandinavische interieur wat voor jou! Wil je graag veel natuurlijke elementen, zoals planten en natuurlijk hout, verwerken in je interieur? Ga dan voor de botanische woontrend. Groot fan van donkere, stoere kleuren en materialen? Dan is de industriële woontrend de perfecte oplossing.

3. Een online moodboard maken

Een moodboard kan ‘offline’, dus op een papieren vel of stuk karton, maar ook online gemaakt worden! Een perfect platform om dat te doen, is het veelgebruikte Pinterest. Hier maak je een eigen account en daarbij verschillende Pinterest-borden die je allemaal een eigen naam kunt geven. Zo kunnen jouw borden variëren van ‘Inspiratie woonkamer’ tot ‘Accessoires salontafel’. En dat niet alleen. Je kan ook andere borden volgen om inspiratie op te doen! Vergeet je onze Pinterest-borden ook niet te volgen?!

Woonmaand

Verschillende stalen en materialen voor jouw inspiratiebord. Bron: Pinterest