Woonkamer trends voor 2019

De woonkamer is dé plek waar je de meeste tijd spendeert met familie en vrienden of gewoon lekker voor een avondje alleen. Sfeer creëren in de woonkamer lijkt makkelijk, maar is niet voor iedereen haalbaar. We kiezen te vaak voor veilige kleuren waarmee sfeer creëren lastig is. Daarom hebben wij een aantal woonkamer trends voor je zodat jij extra inspiratie op kan doen!

Kleurenpalet kiezen

Alles begint bij de basis, oftewel bij de kleur. Ga eens niet voor standaard wit. Stap weg van die veilige kant en kies eens voor wat anders. Blauw, groen of misschien wel een knallende kleur?! Een kleurenpalet is de basis voor de make-over van jouw woonkamer. Maak je eigen moodboard op Pinterest zodat je die op elk moment, in elke woonwinkel kunt raadplegen. Wel zo makkelijk.

woonkamer trends 2019

Meubels: alles volgens de laatste trends

Een meubelstuk als een bank moet comfortabel zijn, maar tegenwoordig is de vorm en de kleur bijna net zo belangrijk. Lange banken, diepe banken of juist een knusse tweezitter? Het kan allemaal. En qua kleuren lijken de keuzes ook eindeloos.

Ga voor een uitdagende kleur om zo sfeer toe te voegen in je woonkamer. Donkergroene of donkerblauwe banken zijn tegenwoordig erg populair. Als je echt durft te experimenteren, is (oker)geel een mooie kleur waarmee je goed kunt combineren. En het is weer eens wat anders dan het eeuwige grijs.

Natuurlijk en sfeerlicht combineren

Sfeerlampen zijn niet alleen hele leuke accessoires, maar bieden (zoals de naam ook al zegt) een hoop sfeer. En dankzij nieuwe technologieën kan je het licht ook nog eens aanpassen qua kleur. Een win-winsituatie! Maar vergeet je het natuurlijke licht niet? Dat is namelijk net zo, al wel niet meer, belangrijker dan sfeerlicht.

Zorg dat je op grauwe dagen genoeg licht in huis kan halen en op zonnige dagen het licht mooi kan filteren. Hoe? Met lamellen bijvoorbeeld. Of met aluminium jaloezieën. Bij beide vormen van raamdecoratie zit je niet ‘opgesloten’ en kan je zelf bepalen in hoeverre je privacy en lichtinval combineert.

woonkamer trends inrichten