Wooninspiratie: pasteltinten in je interieur

Wat is er in de afgelopen jaren veel veranderd wat betreft woontrends. Scandinavisch, industrieel, botanisch, vintage.. Genoeg om op te noemen. Wij zien dat mensen zo gefocust zijn op hun woontrend, dat ze het lastig vinden om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Daarom laten we je in een nieuw artikel zien hoe pasteltinten niet alleen mooi te combineren zijn in het Scandinavische interieur, maar ook bij andere woonstijlen. Kortom, een blog vol wooninspiratie!

Pasteltinten combineren

Zoals je op onderstaande foto kan zien, is het combineren van pasteltinten lang niet alleen geschikt voor het Scandinavische interieur. Op de linker afbeelding is te zien dat pasteltinten zoals poederroze ook goed gecombineerd kan worden in een stoere setting. Doordat hier vaak grijs wordt toegepast, zijn lichtroze en lichtblauw geschikte kleuren om het interieur wat extra kleur te geven.

pasteltinten interieur

Pasteltinten zijn echter niet alleen de zachte roze- en blauwtinten. Ook lichtgroen en beige zijn kleuren die goed passen binnen het kleurenpalet. Zo zie je dat pasteltinten ook goed gecombineerd kunnen worden in een botanische woonstijl.

Zo combineer jij ook pasteltinten in huis

Wil jij zelf ook pasteltinten in je woning combineren? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

  • Kijk goed naar de woonstijl die jij in je woning wil creëren. Ga je voor een botanisch interieur? Op de foto zie je dat lichtgroen en beige mooi te combineren zijn binnen deze woonstijl. Heb je een klassiek interieur? Dan zijn beige en lichtblauw mooie kleuren om mee te werken. Kijk dus goed naar het kleurenpalet van een woonstijl en kijk dan welke pasteltinten hier goed bij kunnen passen.
  • Pasteltinten zijn goed te combineren met donkere tinten. De lambrisering is weer helemaal in en met een pastelkleur en donkere kleur op de muur creëer je een mooi contrast in de ruimte.
  • Accessoires zijn perfect om pasteltinten in je woning te integreren. Een vaasje, kaarsen, kussens en kleden zijn in allerlei kleuren, vormen en maten te verkrijgen!
  • Op Pinterest is genoeg inspiratie te vinden. Zoek naar ‘pasteltinten interieur’ en laat je inspireren!

wooninspiratie pastel