Trendy: Badkamer planten

Groen in huis wordt steeds wat populairder, wat we te danken hebben aan de botanische woontrend. Het staat niet alleen ontzettend leuk in je interieur, het heeft ook nog eens een goede functie! Het werkt namelijk luchtzuiverend. Een echte win-winsituatie. Toch zien we planten niet alleen in de woonkamer. Ook in een andere ruimte zien we het steeds vaker. 

Badkamer planten voor extra sfeer

Ook in deze ruimte wordt steeds vaker gebruik gemaakt van planten. Het oogt fris, past in vrijwel elk interieur en is een leuke accessoire. Je kan het er zo bont mee maken als dat je zelf wilt. Voor de minimalisten is een cactus leuk, omdat deze weinig verzorging vereist in vergelijking tot andere planten. Je hebt verschillende hoogtes en breedtes en is daarom erg leuk om toe te passen.

Mag het juist iets exotischer en wil je dus meer badkamer planten? Dat is natuurlijk ook erg leuk. Wij raden je aan om dan te kiezen voor Zebragras of de Krulvaren. Deze planten ontwikkelen zich het beste in een omgeving met hoge luchtvochtigheid, schaduw en hoge temperaturen. Pas wel op met het openen van de ramen tijdens de winter. Deze soorten planten kunnen namelijk niet goed tegen de koude lucht. Zet ze dus even weg wanneer je de ramen opent.

Planten in de badkamer

Planten in de badkamer. Bron foto 1: Elle Decoration Bron foto 2: House Beautiful

Om de botanische woontrend door te zetten, kan je kiezen voor stoere houten accessoires, geweven manden en kleden en handdoeken met stoere, natuurlijke print. Deze elementen sluiten mooi op elkaar aan, waardoor er een eenheid in de badkamer ontstaat. Natuurlijk kan er nog veel met wit gewerkt worden. Om het plaatje compleet te maken, kan je kiezen voor mooie houten jaloezieën op maat. Deze zijn goed geschikt voor montage in de badkamer.

In een eerder artikel besproken we alle mogelijkheden betreft raamdecoratie op maat in de badkamer. Mocht je houten jaloezieën dus niet mooi vinden? Dan hebben wij nog een aantal andere vormen van raamdecoratie waar jij uit kunt kiezen. Vergeet je niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen? Je hebt ze binnen 1-2 werkdagen namelijk al in huis!

Planten in de badkamer

Planten in de badkamer. Bron foto 1: The Model House Bron foto 2: Eenig Wonen Bron foto 3: Roomed