Trends voor het najaar van 2019

Ondanks dat de zomer nog niet voorbij is, komt het najaar toch steeds dichterbij. En dat betekent dat het ook weer langzaam aan tijd wordt om je interieur najaar-proof te maken! Wij hebben onderzoek gedaan naar de trends voor aankomend najaar en hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Natuurlijke kleuren en materialen

Het interieur moet weer gezien worden als een plek waar je tot rust kan komen. We hebben het tegenwoordig namelijk best druk. Werken, het huishouden, de relatie met je gezin, familie en vrienden bijhouden, sporten en als het dan even kan plannen we die laatste tien minuutjes van de dag voor onszelf in. Dat moet anders. Daarom staat rust centraal dit najaar.

Kleuren die je veel terug gaat zien, zijn bruintinten, beige, roestbruin/oranje en okergeel. En materialen zoals hout, wol, katoen en linnen mogen ook niet overgeslagen worden. Deze kleuren zorgen direct voor meer warmte in je interieur en geven ook een bepaalde rust. Wil je niet heel je interieur omgooien? Met kussens, een vloerkleed en wat leuke schilderijen of posters voeg je snel wat meer kleur en sfeer toe aan je woning.

Natuurlijk licht

We blijven nog even op die natuurlijke sfeer focussen. Natuurlijk licht in huis is ook erg belangrijk. Vooral nu het in de avonden weer wat eerder donker wordt. Zorg dus dat je overdag voldoende licht van buiten binnen krijgt door bijvoorbeeld mooie houten jaloezieën of Duette gordijnen op te hangen. En in de avond is sfeerverlichting een echte must. Zoek naar licht dat niet té koel of té warm is, maar houdt het natuurlijk.

trends 2019

Knusse hoekjes creëren

Zoals je misschien al voorbij hebt zien komen op Instagram of Pinterest, is het steeds populairder om knusse hoekjes te creëren. En daarmee bedoelen we niet alleen een knusse zithoek. Maak een leuke fotowand met een mix van persoonlijke foto’s en leuke quotes of breng een lambrisering aan om die witte muur wat op te leuken. En vloerkleden zijn ook perfect om meubels met elkaar te verbinden en zo knusse hoekjes te maken. Dit najaar draait het namelijk allemaal om sfeer, rust en fijne plekjes in huis.