Tips voor het inrichten van je kantoor (aan huis)

Of je nu al maanden aan huis werkt of dankzij het Coronavirus verplicht thuis moet werken: een goede werkplek is ontzettend belangrijk. Je wil je volledig kunnen focussen op je werk en geïnspireerd raken van je werkomgeving. Het begint bij een goed bureau en een goede bureaustoel, maar er komt nog veel meer bij kijken. Om ervoor te zorgen dat jij zo efficiënt mogelijk in je werkomgeving aan de slag kan, hebben wij een aantal interieurtjes voor je klaarstaan.

Koop niet zo maar een stoel of bureau

Vooral als je de hele dag zit, is het belangrijk dat je de juiste houding aan kan nemen. Investeer dus in een goede bureaustoel die wordt afgesteld op jouw lichaam. Kies daarnaast ook voor een in hoogte verstelbaar bureau. Wil je even de benen strekken? Met een simpele druk op de knop veranderd jouw bureau in een statafel. En uit verschillende onderzoeken is ook nog eens gebleken dat het afwisselen van je houding voor meer creativiteit zorgt. Het is even een investering, maar het is het ook zeker waard!

Ongestoord kunnen werken

Werk je vanuit huis? Ga dan niet in de woonkamer werken, maar kies voor een aparte ruimte zodat je zo min mogelijk wordt afgeleid. Werk je op een kantoor? Als je je echt moet concentreren, zoek dan een ruimte op waar je in je eentje kan werken. Vaak is een simpele ‘gedag’ van je collega of dat ene berichtje dat op je smartphone verschijnt voldoende om je focus te verbreken. En ben je net zo lekker bezig, reflecteert de zon weer in je beeldscherm..

Investeer dus niet alleen in je meubilair, maar ook in geluidsisolerende elementen. Denk aan Duette gordijnen (geluids- en warmte isolerend) of ga voor jaloezieën. En een vloerkleed zorgt ook weer voor de nodige demping van het geluid. Bij Duette top down bottom up gordijnen kan je het gordijn op elke gewenste hoogte hangen. Zo kan je je raamdecoratie met de stand van de zon meebewegen en heb je nooit last van die vervelende reflectie in je beeldscherm!

Creatief met kleur

Van een saai, wit kantoor wordt niemand vrolijk. Probeer eens te spelen met kleur. Kleuren zoals geel, oranje, groen en blauw roepen een creatief gevoel bij je op. Een muur met behang, een kleurvlak, posters of een tof prikbord met foto’s, quotes en projecten erop kan soms al voldoende zijn om je werkruimte flink op te leuken. Maar wees niet te enthousiast. Een teveel aan quotes, foto’s, kleuren of prints kan afleidend werken. Voeg kleur toe op een bescheiden manier.