Zo richt jij je studentenkamer budgetproof in

Ga jij binnenkort op kamers? Gaaf! Jammer genoeg is daar wel een kostenplaatje aan verbonden. Waarschijnlijk moet je het doen met een minder groot budget dan dat je voor ogen had. Een studentenkamer is daarbij ook niet zo groot. Wij willen je graag helpen en hebben daarom tips om je studentenkamer budgetproof in te richten. 

Studentenkamer budgetproof inrichten:

Tip 1: Opbergruimte

Je hebt ongemerkt toch meer spullen dan je zou denken. Kleding, schoolspullen, toiletspullen.. Probeer dat maar eens op een geordende manier in die kleine ruimte te krijgen. Omdat de gemiddelde student over een kamer van 18 tot 21 vierkante meter beschikt, is het aan te raden om efficiënt met de ruimte om te gaan. Een kast kan een hoop ruimte in beslag nemen. Ga daarom voor een bed met laadruimte. Zo heb je bedden waarbij de lattenbodem omhoog kan, waardoor er laadruimte ontstaat. Ook zijn er bedden met uitschuifbare lades. Zo maak je goed gebruik van de ruimte en verlies je zo min mogelijk oppervlak.

Studentenkamers inrichten Rolgordijnwinkel.nl

Opbergruimte onder het bed. Bron foto 1: Home Ase Bron foto 2: Decor Advisor

Tip 2: Werk de hoogte in

Is je studentenkamer aan de kleine kant? Denk er dan eens over na om in de hoogte te werken. Hierbij maak je optimaal gebruik van de ruimte. Zo zien we veel hoogslapers waar het bureau onder is geplaatst. Jammer genoeg kan je je kleding dan niet kwijt ‘in’ het bed, maar door deze manier heb je wel weer ruimte voor een extra kast! Je kan het hierbij ook omdraaien. Natuurlijk licht heeft een bevorderlijk effect op je productiviteit tijdens het leren, dus raden wij je aan om deze dichtbij het raam te plaatsen. Hierdoor kan je je kleding en andere spullen weer aan rekken of in ladekasten onder je hoogslaper kwijt.

Daarbij is het ook een aanrader om te werken met brede, hoge spiegel. Deze laten de namelijk ruimtelijker ogen. En dat is precies wat je wilt, toch?!

Studentenkamer inrichten Rolgordijnwinkel.nl

De hoogte in met hoogslaper. Bron: Interior Insider

Tip 3: Slapen als een roosje

Genoeg slaap? Voor studenten is dat soms best een lastige opgave. Je bent namelijk maar één keer student en van die tijd moet je genieten. Maar vergeet niet dat een optimale nachtrust positief effect heeft op de studievoortgang. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Kies allereerst voor goede raamdecoratie. Een verduisterend rolgordijn helpt je om een optimale nachtrust te behalen. Daarnaast is het aan te raden om een ventilatierooster open te zetten, zodat je lichaam op een natuurlijke manier af kan koelen. Dit zorgt er voor dat je sneller in slaap valt. Heb je geen ventilatierooster? Zet dan je raam op een kiertje. Hierbij is een Perfect Fit Systeem een echte aanrader.

Studentenkamer inrichten Rolgordijnwinkel.nl

Raamdecoratie voor een goede nachtrust. Bron: Interior Tales

Tip 4: Klein budget? Kies voor tweedehands

Alles nieuw kopen is, vooral met een klein budget, geen aanrader. Tweedehands meubels zijn daarom een betere optie. Er is overigens niets mis met tweedehands spullen. Ze zien er vaak nog goed uit en kunnen zeker nog een aantal jaar mee. Zo heb je voor een stuk minder geld toch een hele leuke kamer. Wij begrijpen dat je een bed toch liever nieuw wilt kopen. Maar meubels zoals een nachtkastje, een bureau of een kledingkast of -rek kunnen voor een veel kleiner bedrag bij de kringloop gekocht worden. Vraag ook rond binnen je familie en kenniskring. Wie weet wat zij allemaal op zolder hebben staan? Misschien ziet er wel wat voor je tussen! Niet geschoten is altijd mis en zij willen je ook vast helpen met het inrichten van je kamer.