6x een stijlvolle salontafel

De grote salontafels zijn verleden tijd en hebben plaats gemaakt voor vele nieuwe salontafels. Maar wat zijn de trends op het gebied van salontafels? En welke salontafel past het beste bij welk interieur? Wij laten je een aantal populaire salontafels zien om je te inspireren. Verschillende maten, kleuren en materialen. Alles komt voorbij in dit inspiratieblogpost. Kijk je mee?

6x stijlvolle salontafel

1. Op wielen

Deze zagen we al voorbij komen in 2015, maar anno 2016 is hij pas echt populair geworden. De salontafel met wieltjes. Het heeft een industriële look, maar hoeft niet perse in een industrieel interieur geplaatst te worden. Deze zou ook goed kunnen in een scandinavisch interieur!

Salontafels

Op wielen. Bron: Pinterest

2. De marmerlook

De marmerlook is helemaal in! Bij kleine accessoires, maar ook bij meubels. Omdat marmerprint snel wat druk kan ogen, is het verstandig om het bij een kleine bijzettafel te houden. Een marmerprint is met vele andere kleuren te combineren. Een tweede bijzettafel is een echte aanrader, omdat je daarmee een speels effect creëert!

Salontafel

Bijzettafel met marmerlook. Bron: Shop In Stijl

3. Een eyecatcher!

Grote salontafels hebben we achtergelaten in 2015. Of toch niet? Deze ronde salontafel zit tussen ‘groot’ en ‘klein’ in. Door het opvallende onderstel is het een eyecatcher en de grootte van de salontafel breekt de ruimte.

Salontafels

Scandinavische look. Bron: Woonaccessoires

4. In de breedte

Een grote ruimte moet goed benut worden. In een grote woonkamer is een kleine bijzettafel geen aanrader, omdat er dan een groot ‘gat’ blijft. Om de ruimte te breken, is een wat grotere salontafel een aanrader. Wat we steeds vaker zien, is dat er met verschillende materialen wordt gewerkt. We willen namelijk niet vastzitten aan één meubelstuk, omdat dat wat sneller verveelt. Dit is dus de perfecte oplossing bij een grote ruimte.

Salontafels

In de hoogte en de breedte. Bron: Makeover

5. Overlapping

Dé trend op het gebied van salontafels en bijzettafels is overlapping. We bedoelen daarmee dat we met verschillende hoogtes werken. Zoals je op de afbeelding ziet, overlapt de middelste bijzettafel de anderen. Dit geeft een  speels effect. Wel raden wij aan om het rustig te houden wat betreft accessoires. Zet op de hoogste bijzettafel een paar kleine accessoires en laat de rest vrij. Dit om de rust te bewaren.

Salontafels

Overlapping; een echte trend! Bron: Wooninspiratie

6. Industrieel

Waar de eerste optie al wel industrieel oogde, maar niet perse in een industrieel interieur hoeft terug te komen, is dat bij deze salontafel wel het geval. Het houten blad in combinatie met stalen frame zorgt voor een stoere look. Deze materialen zijn ook veel te vinden in de basis van het industriële interieur.

Salontafels

Stoer hout en stijlvol staal. Bron: Carte Colori

Je salontafel is de laatste stap

Wat bedoelen we hier precies mee? Je salontafel is de laatste stap voor het afmaken van het interieur. Zorg dus dat deze goed samengaat bij de rest van het interieur. Heb jij een industrieel interieur en daarbij aluminium jaloezieën op maat? Dan is de laatste salontafel een goede optie. Heb je een scandinavisch interieur met daarbij een semi-transparant rolgordijn op maat? Kies dan voor een witte ronde bijzettafels, zoals bij de vijfde optie.