Slaapkamers om bij weg te dromen

De zomervakantie loopt ten einde en het is tijd om de zonnebrand en lekkere drankjes in te ruilen. De wekker gaat ’s ochtends vroeg, waarna het tijd is om weer aan het werk te gaan. Hoe lekker is het om aan het einde van zo’n lange dag op je bed neer te ploffen. Wij hebben een aantal slaapkamers op een rijtje gezet om bij weg te dromen. 

Droom weg bij deze slaapkamers

We hebben vooral gekeken naar slaapkamers waar gebruik gemaakt is van rustgevende kleuren. Een slaapkamer met wittinten, paars, lavendel en beige zorgt voor rust. Kleuren als geel, oranje en rood stralen geen rust uit en hebben een negatief effect op de nachtrust. Kies dus voor een rustige kleur, want ongemerkt hebben ook de kleuren in het interieur effect op je slaap. Hoe minder prikkels, hoe beter! Zorg dus ook dat het geen rotzooi is en vermijd overbodig gebruik van accessoires.

Wegdromen slaapkamers Rolgordijnwinkel.nl

Slaapkamers met lichte tinten. Bron: Ik Woon Fijn

Natuurlijk betekent het niet dat je gelijk alle accessoires uit je slaapkamer moet halen. Wil jij graag een aantal foto’s ophangen en een aantal kaarsjes neerzetten voor de sfeer? Geen probleem. Zorg alleen dat er niet veel prikkels zijn. Een geurkaars met jasmijn- of lavendelgeur zorgt overigens ook voor een positief effect op je slaap.

wegdromen slaapkamers Rolgordijnwinkel.nl

Slaapkamer met lila- en lavendeltinten. Bron: Elle Decor

Vergeet ook niet om je bed goed te laten luchten en een aantal keer je raam open te zetten. Je valt namelijk sneller in slaap wanneer je het koud hebt. Het is misschien niet altijd prettig, vooral in de winter. Toch val je sneller in slaap wanneer je lichaam op een natuurlijke manier kan afkoelen. Dus zet de verwarming uit en laat die dikke pyjama maar in de kast liggen. En hoe leuk die gehaakte dekens er ook uitzien op de foto’s, ook dekens mag je weglaten. Alles om je lichaam snel af te laten koelen. Want hoe eerder je lichaam op een natuurlijke manier kan afkoelen, hoe lekkerder én langer jij kan genieten van je nachtrust!

Slaapkamers wegdromen Rolgordijnwinkel.nl

Slaapkamer met beigetinten. Bron: Everdien Vroom

Een andere tip is om planten in de slaapkamer te plaatsen. Planten zien er niet alleen erg leuk uit, ze hebben ook een luchtzuiverend effect. Het past goed binnen het botanische interieur en levert extra zuurstof op! Toch is het openzetten van een raam of ventilatierooster geen overbodige luxe. Een open raam en wat planten zorgen voor een optimaal effect wat betreft zuurstof en frisse lucht.

Vergeet daarbij overigens niet dat het wel zo donker mogelijk moet zijn. Kies voor een verduisterend rolgordijn wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie in de slaapkamer. De stof is 100% verduisterend, wat een gunstig effect heeft op de nachtrust. Door de lichtkieren zal het nooit volledig donker zijn, dus raden wij je ook aan om voor overgordijnen te kiezen om het gewenste effect te behalen.

Slaapkamer bed Rolgordijnwinkel.nl

Slaapkamer met Ibiza-vibe. Bron: Villa Styling