Slaapkamer inrichten: handige tips

De slaapkamer is een erg belangrijke ruimte in uw woning. Het is dé plek om uit te rusten na een lange dag werken. En niets is lekkerder dan slapen in uw eigen bed na een vakantie. Een slaapkamer inrichten is voor velen nog best een opgave. Daarom hier enkele handige tips! 

Trendy slaapkamer inrichten

Naast een praktische slaapkamer willen veel mensen ook dat de slaapkamer er trendy uitziet. Een perfecte match tussen trendy en praktisch kan best lastig zijn. Trendy wordt snel gelinkt aan veel accessoires, zoals kussens, schilderijen en andere kleine details. Maar houdt er wel rekening mee dat het al snel ’te veel’ kan worden.

In de slaapkamer is rust het belangrijkste, dus zorg voor een mooie balans. Een mooi, groot vloerkleed en twee grote foto’s zijn beter dan veel kleine lijstjes. En veel kussens op bed zien er misschien leuk uit, maar twee of drie kussens werken veel rustgevender. Trendy gaat dus niet altijd boven ‘praktisch’.

Slaapkamer kleuren

Slaapkamer kleuren

Natuurlijk zijn de kleuren in het interieur ook erg belangrijk. Zo zorgen kleuren als rood en oranje ervoor dat u uzelf energiek voelt. Kleuren als blauw, lavendel/paars en grijs zorgen juist weer voor een rustgevende werking op uw stemming. Bepaal dus eerst welke kleuren u kiest voor de basis en kijk daarna pas naar meubels.

Behang is ook een leuke manier om kleur toe te passen in het interieur. Zorg wel voor een rustgevende print met de juiste kleuren. Een overweldigende print is geen aanrader voor in de slaapkamer.

Een goede nachtrust behalen

Het belangrijkste blijft natuurlijk het behalen van een goede nachtrust. Maar wat is daar voor nodig? Een fijn bed, ten eerste. Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, dus probeer zo veel mogelijk matrassen uit. Vele aanbieders bieden ook de optie ‘proefslapen’ aan.

Een ander belangrijke factor is natuurlijk licht. In de winter blijft het lang donker, in de zomer is het weer wat eerder licht. Natuurlijk zonlicht verstoort je slaapcyclus. Verduisterende raamdecoratie, zoals de aluminium jaloezie op de foto, zorgt dat u in het weekend heerlijk kunt uitslapen. Een verduisterend rolgordijn is ook altijd een goede optie.

slaapkamer inrichten