Schoonmaaktips voor raamdecoratie op maat

De voorjaarsschoonmaak zit er weer aan te komen. Tijd om je meubels, vloer, accessoires én raambekleding grondig schoon te maken. Wij krijgen heel vaak vragen over schoonmaaktips voor raamdecoratie. In dit artikel leggen we je uit welke vormen van raamdecoratie je mag schoonmaken en hoe je dat het beste doet!

Rolgordijnen en duo rolgordijnen schoonmaken

Een rolgordijn op maat is toch wel de meest gekozen vorm van raamdecoratie. Ondanks dat al onze stoffen zijn uitgevoerd met speciale filter op verkleuring door de zon tegen te gaan, kan de kleur door andere factoren iets verkleuren. Denk aan roken in huis, een rolgordijn in de keuken die iets verkleurt door damp of vettigheid of simpelweg vliegenpoep.

Bij zowel rolgordijnen als duo rolgordijnen raden we je aan om de stoffen niet nat te maken. Wanneer je deze met vochtige doek afneemt, kunnen ze lelijk opdrogen. Wij raden je aan om met een stofdoek of een beetje plakband te werk te gaan. Je kan bijvoorbeeld wat plakband om je vinger binden, waardoor de plakkende kant naar buiten steekt. Zo kan je kleine vuiligheden makkelijk ‘afdeppen’.

Jaloezieën schoonmaken

Hoe ontzettend mooi jaloezieën ook zijn, het schoonmaken ervan is nooit een feestje.. De lamellen vangen namelijk een hoop stof en je kan het al snel zien liggen. In een eerder blog over het schoonmaken van jaloezieën legden we je al uit dat er speciale borstels zijn om je jaloezieën mee schoon te maken.

Heb je geen speciale borstel in huis? Dan zijn er nog genoeg andere opties! Zo kan je een oude sok over je hand heen doen en zo per lamel het stof afvegen. Een andere tip is om eens te kijken in de keukenla. Heb je een tang, eentje om salades mee op te scheppen of vlees van de BBQ om te draaien? Bind twee stofdoeken om aan de uiteinden van de tang. Het werkt in principe hetzelfde als bij de tip met de sok: je gaat per lamel te werk om zo het stof te verwijderen.

schoonmaaktips voor raamdecoratie

Lamellen schoonmaken

De laatste categorie zijn verticale lamellen. Heb je PVC lamellen? Lucky you! Door het materiaal kan je deze lamellen namelijk heel eenvoudig afnemen met een vochtige doek en ze daarna met een droge doek weer afdrogen. Heb je stoffen lamellen? Dan kan dat helaas niet. Wat je kan doen, is net zoals bij (duo) rolgordijnen te werk gaan met plakband of een stofdoek.

Twijfel je nog steeds over wat de beste manier is om jouw raamdecoratie schoon te maken? Neem gerust contact op met de klantenservice. Zij geven jou de beste schoonmaaktips voor raamdecoratie in jouw huis!