De scholen zijn weer begonnen!

In het noorden van het land zijn ze alweer langzaam gewend aan het schoolleventje, in het midden is vandaag de eerste schooldag weer aangebroken en het zuiden van het land mag nog genieten van het laatste weekje zomervakantie. Je kind(eren) moeten weer aan de slag! Wees dus goed voorbereid en zorg voor een goede werkplek voor de studiebollen. Ze moeten namelijk weer een jaar volop knallen!

Scholen weer begonnen

Bij school hoort natuurlijk huiswerk. Om je echt te kunnen concentreren op het huis- en/of leerwerk, heb je een geschikt plaatsje in huis nodig. Sommigen maken het braaf, onder toezicht van de ouders, aan de keukentafel. Maar de grootste groep wil graag een rustig plaatsje hebben om zich goed te kunnen concentreren op hun schoolwerk.

Raamdecoratie op kantoor

Het moet lekker rustig zijn, geen afleiding van buitenaf hebben en privacy is op leermomenten erg gewild. Met semi-transparante rolgordijnen op maat of horizontale jaloezieën komt er genoeg licht binnen en zijn extra lampen niet nodig, maar behoudt je ook je privacy en wordt je niet snel afgeleid.

Komt het bureau in een slaapkamer te staan? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn op maat. Na een avondje studeren is een goede nachtrust erg belangrijk. De studiebollen moeten de volgende dag natuurlijk wel weer fris en fruitig aan een nieuwe schooldag beginnen!

Hoe jij je kind(eren) kan helpen met leren

De kinderen moeten er weer een jaartje tegenaan. Het plannen is voor de meeste kinderen nog lastig, dus probeer dit eens samen met je kind(eren) te doen. Stel een schema op en help ze elke dag weer even met het herinneren aan datgeen wat ze vandaag moeten doen. Het is lastig, maar samen met jouw hulp komt het vast en zeker goed!

Scholen zijn weer begonnen