Zo helpt raamdecoratie jou bij een optimale nachtrust

De lentezon wenst je elke ochtend weer een goede morgen. Maar wat nou als je toch liever even verder wilt slapen? Dan is het prettig als je slaapkamer volledig verduisterd is. Maar hoe zorg je ervoor dat jij ook nu een optimale nachtrust hebt zonder gestoord te worden?

Verduisterende raamdecoratie voor de slaapkamer

Niet elke vorm van raamdecoratie op maat is geschikt voor in de slaapkamer. Dit omdat niet alles genoeg verduisterd om een optimale nachtrust te behalen. Vormen van raamdecoratie die wel goed geschikt zijn voor in de slaapkamer zijn:

Raamdecoratie in slaapkamer

Wakker na een optimale nachtrust. Bron: Dreamstime

Optimale nachtrust dankzij rolgordijn verduisterend

Populair zijn de standaard rolgordijnen op maat. Deze passen binnen elk interieur en gaan jaren mee. Door de uv-filter in de stof verkleurt het rolgordijn minder snel, waardoor je er lang plezier van kan beleven. Iets wat vooral in de koudere periode fijn is, is isolatie. Om je energierekening zo laag mogelijk te houden, maar er wel mooi bij te zitten zijn houten jaloezieën ook een goede optie voor binnen de slaapkamer. Ze zijn erg modern en werken nog eens isolerend. Zo houd je de warmte tijdens de zomer buiten en in de winter juist binnen!

Deze vormen van raamdecoratie verduisteren een overgroot deel van het natuurlijk licht van buitenaf. Zo zal een rolgordijn of jaloezie in Perfect Fit Systeem meer verduisteren dan een standaard uitvoering, omdat de lichtkieren hier minimaal zijn. Wij kunnen je echter niet garanderen dat alle (genoemde) vormen van raamdecoratie 100% verduisteren, omdat er altijd een kleine lichtkier kan ontstaan. Wij raden je, vooral, bij jaloezieën aan om dit te combineren met overgordijnen.

Gratis kleurstalen aanvragen

Ben je benieuwd wat voor jou de beste vorm van raamdecoratie op maat is? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen. Binnen 1-2 werkdagen heb je deze al in huis.

Optimale nachtrust raamdecoratie Rolgordijnwinkel.nl

Verduisterende rolgordijnen op maat in de slaapkamer. Bron: Tipcal