Zo pakt u uw kerstcadeaus leuk in!

Kerst wordt vaak gevierd met lekker eten, gezelligheid met vrienden en familie en natuurlijk kerstcadeaus. Cadeaus inslaan is al een klus op zich. Om het u wat makkelijker te maken, laten wij u zien hoe u uw kerstcadeaus leuk en persoonlijk in kunt pakken! 

Kerstcadeaus inpakken

Veel heeft u gelukkig niet nodig. Zorg voor leuk inpakpapier, lint, stiften, pennen, touw, takjes en versiering als kleine kerstbomen of kerstballen. Wat betreft inpakpapier: Het is nu heel populair om te kiezen voor het simpele, bruine inpakpapier. Mocht u bruin niet leuk vinden? Er is ook leuk inpakpapier met kerstprints en groen doet het ook altijd goed.

Dan zijn er natuurlijk altijd cadeaus die makkelijk in te pakken zijn, zoals geschenksets in dozen. Jammer genoeg is het inpakken niet altijd even makkelijk, want hoe gaat u een paar sokken, een sjaal of kinderspeelgoed inpakken? Dan komen de ‘zakjes’ met plakstrip weer heel goed van pas. U kunt het natuurlijk ook zelf in een doosje inpakken, waardoor het weer een stuk makkelijker wordt om in te pakken.

Kerstcadeaus inpakken

Kerstcadeaus inpakken

Kerstcadeaus inpakken. Bron: A Cup Of Life

Gaat u voor het bruine inpakpapier? Maak het dan compleet met touw, lint, takjes, een naamkaartje en natuurlijk een strik. Niet alleen is het fotowaardig, maar ook nog eens heel persoonlijk! Het naamkaartje kunt u zelf schrijven, laten printen of u gaat aan de slag met ‘handlettering’. Op YouTube, Pinterest en via Google vindt u veel verschillende manieren waarop handlettering toegepast kan worden. Hoe leuk is het om zo’n persoonlijk naamkaartje op uw cadeau terug te vinden?! Het kost misschien wat langer dan normaal, maar dit maakt het cadeau wel iets leuker!

Kerstcadeaus inpakken

Kerstcadeaus inpakken. Bron: The Budget Life

Bent u geen fan van inpakpapier in één egale kleur en gaat u toch liever voor een leuk printje? Daar kunt u ook veel kanten mee op! Ook hier heeft u maar een aantal dingen voor nodig. Allereerst natuurlijk inpakpapier met een leuke print, wat lint (zowel breed als smal lint), een schaar, plakband en that’s it! Pak eerst het pakketje in zoals u normaal zou doen. Ga vervolgens met het brede lint aan de slag. Maak twee banen en plak deze aan de onderkant vast. Bij het smalle lint kunt u deze aan de onderkant kruisen en bovenop een strik maken. Heel simpel, maar het ziet er al veel leuker uit wanneer u alleen inpakpapier gebruikt. Toch?!

Kerstcadeaus inpakken Rolgordijnwinkel.nl

Kerstcadeaus inpakken. Bron: A Cup Of Life