Zo pak je jouw kerstcadeaus leuk in!

Kerst wordt vaak gevierd met lekker eten, gezelligheid met vrienden en familie en natuurlijk kerstcadeaus. Cadeaus inslaan is al een klus op zich. Om het jezelf wat makkelijker te maken, laten wij je zien hoe je jouw kerstcadeaus leuk en persoonlijk in kunt pakken! 

Kerstcadeaus inpakken

Veel heb je gelukkig niet nodig. Zorg voor leuk inpakpapier, lint, stiften, pennen, touw, knijpertjes en versiering als kleine kerstballen of stickers. Wat betreft inpakpapier: Het is nu heel populair om te kiezen voor een mooie luxe uitstraling. Denk hierbij aan goud, zwart en rosé. Er is veel inpakpapier met mooie kerstprints. En de pastelkleuren zijn natuurlijk ook helemaal leuk.

Inpakpapier ZusenSuz kerst


Bron: Instagram @ZusenSuz

Dan zijn er natuurlijk altijd cadeaus die makkelijk in te pakken zijn, zoals geschenksets in dozen. Jammer genoeg is het inpakken niet altijd even makkelijk, want hoe ga je een paar sokken, een sjaal of kinderspeelgoed inpakken? Dan komen de ‘zakjes’ met plakstrip weer heel goed van pas. Je kunt het natuurlijk ook zelf in een doosje inpakken, waardoor het weer een stuk makkelijker wordt om in te pakken.

Jouw favoriete inpakpapier gekozen? Maak het dan compleet met touw, lint, takjes, een naamkaartje en natuurlijk een strik. Niet alleen is het fotowaardig, maar ook nog eens heel persoonlijk! Het naamkaartje kun je zelf schrijven, laten printen of je gaat aan de slag met ‘handlettering’. Op YouTube, Pinterest en via Google vind je veel verschillende manieren waarop handlettering toegepast kan worden. Hoe leuk is het om zo’n persoonlijk naamkaartje op jouw cadeau terug te vinden?! Het kost misschien wat langer dan normaal, maar dit maakt het cadeau wel iets leuker!

handlettering cadeaupapier

Ben je geen fan van inpakpapier in één egale kleur en ga je toch liever voor een leuk printje? Neem dan eens een kijkje op  het Instagram account van @ZusenSuz. Hier kun je zeker slagen voor leuk en hip inpakpapier. Deze twee jonge zussen houden de trends in de gaten voor inpakpapier gedurende het hele jaar.

luxe inpakpapier kerst goud zwart

Ook hier heb je maar een aantal dingen voor nodig. Allereerst natuurlijk inpakpapier met een leuke print, wat lint, een schaar, plakband en that’s it! Pak eerst het pakketje in zoals je normaal zou doen. Ga vervolgens met een baan inpakpapier van een bijpassende kleur aan de slag. Maak een baan en plak deze vast. Bij lint kunt u deze aan de onderkant kruisen en bovenop een strik maken of strak om het cadeau heen binden. Heel simpel, maar het ziet er al veel leuker uit wanneer je alleen inpakpapier gebruikt. Toch?!

En vind je het nou leuk om een rolgordijn cadeau te geven? Dan pakken wij het gratis voor je in!