Kerst 2.0: Kerstboom van hout

Het is weer tijd om de kerstboom op te tuigen. De groene kerstboom is in de afgelopen jaren steeds minder populair geworden. Ooit gedacht aan een kerstboom van hout? Vooral handig als u allergisch bent, een huisdier hebt of als u de traditionele groene kerstboom gewoon een beetje beu bent!

Kerstboom van hout

U heeft ze vast al eens voorbij zien komen, die houten kerstbomen. Het is vooral voor de mensen met een allergie erg prettig. Zo heeft u toch een kerstboom in huis en kunt u uw interieur klaarmaken op de Kerst. Een houten kerstboom is overigens ook budgetproof, omdat u voor een paar tientjes een hele kerstboom in elkaar kan zetten. Daarbij hoeft u ook geen speciale kerstlichtjes te halen. Lichtbollen staan ook erg leuk, zoals u op de eerste foto kan zien.

Kerstboom hout Rolgordijnwinkel.nl

Houten kerstbomen. Bron foto 1: Interieur-Inrichting Bron foto 2: Alboe

Wij raden u aan om voor een houtsoort te kiezen die past binnen u interieur. Licht hout past goed binnen een Scandinavisch interieur. Steigerhout past daarentegen weer goed binnen een industrieel interieur. Ook de versiering kan  weer aangepast worden op het interieur. Bij een Scandinavisch interieur passen roze kerstballen erg goed. Bij een botanisch of industrieel zijn blauwe, grijze en donkergroene kerstballen juist weer erg leuk! Hoe leuk is het om een kerstboom volledig te intrigeren in uw interieur?! Dat zorgt voor eenheid en een rustig geheel.

Kerstboom hout

Kerstboom van hout. Bron foto 1: Brico Bron foto 2: Showhome

En wat als u een minimalistisch interieur hebt? Een ruimte met veel wit? Dan lijkt zo’n donkere, houten kerstboom ineens wel heel groot en overweldigend. Wees echter niet bang. Een groene, grote kerstboom is juist veel drukker. Kijk ook hier dus goed naar wat u wilt. Wilt u de open ruimte accentueren? Maak dan een kerstboom waarin er wat ruimte tussen de houtblokken of -takken zit. Wilt u juist iets knus creëren? Dan kant u de blokken of takken juist wat dichter op elkaar plaatsen.

Kerstboom hout Rolgordijnwinkel.nl

Kerstboom van hout. Bron foto 1: Libelle Bron foto 2: Fint Hus