5 Low budget interieurtips

Happy 2017! Een nieuw jaar, een nieuwe start. Niet alleen met de voornemens voor dit nieuwe jaar, maar ook met je interieur kan je een frisse start maken. Omdat de feestmaand vaak duur uitvalt, hebben wij een aantal low budget interieurtips voor je! Zo kan ook jij aan een frisse start beginnen! 

Budgettip#1: Artotheek

Kunst is een manier om een kale ruimte kleur te geven en weer leven in de ruimte te blazen. Jammer genoeg kan een mooi schilderij je vaak een hoop kosten. Daarom is kunst kopen jammer genoeg niet altijd een optie. Ga eens langs bij een artotheek! Hier kan je kunst huren, waarbij je per maand een klein bedrag betaalt. En vind je het kunstwerk na een jaar of twee niet meer leuk? Dan kan je het gewoon weer terugbrengen en vervolgens weer iets anders huren!

Budget

Kunst in huis. Bron: Style Guide

Budgettip #2: Een likje verf

Ben jij uitgekeken op je interieur? Misschien ligt het dan niet aan de meubels, maar aan de kleur op de muur! Een volledig witte muur kan na een tijdje natuurlijk best vervelen. Daarbij is een nieuw kleurtje op de muur ook een stuk goedkoper dan een aantal nieuwe meubels. Om het nieuwe jaar in stijl te beginnen, is Denim Drift een goede optie! Deze kleur is namelijk uitgeroepen tot ‘Kleur van 2017‘!

Budget Verf

Gekleurde muur in huis. Bron: The Style Box

Budgettip #3: Gooi de boel eens om

Je interieur veranderen hoeft niet altijd geld te kosten. Je kan de opstelling in je interieur gewoon omgooien! Verplaats bijvoorbeeld de bank en stoelen eens met elkaar. Hierdoor kunnen bepaalde meubels en daarmee zelfs je gehele interieur anders ogen. Vaak komen hier de leukste opstellingen uit, dus probeer het eens!

Budget

Een opstelling doet veel voor je interieur. Bron: Pinterest

Budgettip #4: Marktplaats of kringloopwinkel bezoeken

Mocht je toch een aantal nieuwe meubels willen? Neem dan eens een kijkje op Marktplaats of ga eens langs de kringloopwinkel. Tweedehands is nog steeds erg hip én kan je weer een aantal tientjes schelen! Je kan tweedehands meubels altijd nog opnieuw laten stofferen of verven. Zo maak jij het tweedehands meubel volledig naar jouw smaak en past het daarmee goed in jouw interieur.

Budget tweedehands

Tweedehands meubels zijn hip. Bron: Interior Junkie

Budgettip #5: Sfeer toevoegen

Sfeer in je interieur zorgt voor een persoonlijk tintje. Zo kan je zelf foto’s van familie en vrienden, maar ook quotes en illustraties uitprinten, inlijsten en het aan de muur hangen. Liever niet in de muur boren? Dan kan je altijd gebruik maken van washi tape!

Daarnaast maakt raamdecoratie op maat de ruimte af en zorgt voor gewenste privacy. Een Perfect Fit rolgordijn of jaloezie oogt strak, is goed geschikt voor kiep-kantelramen én is vriendelijk voor je budget. Een van de voordelen van het Perfect Fit Systeem is dat je hierbij niet hoeft te schroeven en boren, dus om sfeer toe te voegen heb je geen boor nodig. Win-winsituatie!

Budget raamdecoratie