5x Low budget interieurtip

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Niet alleen met de voornemens voor dit nieuwe jaar, maar ook met het interieur kunt u een frisse start maken. Omdat de feestmaand vaak duur uitvalt, hebben wij een aantal low budget interieurtips klaarstaan. Een budget interieurtip is namelijk altijd welkom!

Budget interieurtip 1: Artotheek

Kunst is een manier om een kale ruimte kleur te geven en weer leven in de ruimte te blazen. Jammer genoeg kan een mooi schilderij u vaak een hoop geld kosten. Daarom is kunst kopen niet altijd een optie. Ga eens langs bij een artotheek! Hier kunt u kunst huren, waarbij u per maand een klein bedrag betaalt. En vindt u het kunstwerk na een jaar of twee niet meer leuk? Dan kunt u het gewoon weer terugbrengen en vervolgens weer iets anders huren!

Budget

Kunst in huis. Bron: Style Guide

Budget interieurtip #2: Een likje verf

Uitgekeken op het interieur? Misschien ligt het dan niet aan de meubels, maar aan de kleur op de muur! Een volledig witte muur kan na een tijdje namelijk best vervelen. Daarbij is een nieuw kleurtje op de muur ook een stuk goedkoper dan een aantal nieuwe meubels. Om het nieuwe jaar in stijl te beginnen, is Denim Drift een goede optie! Deze kleur is namelijk uitgeroepen tot ‘Kleur van 2017’!

Budget Verf

Gekleurde muur in huis. Bron: The Style Box

Budget interieurtip #3: Gooi de boel om

Uw interieur veranderen hoeft niet altijd geld te kosten. U kunt de opstelling in het interieur gewoon omgooien! Verplaats bijvoorbeeld de bank en stoelen eens met elkaar. Hierdoor kunnen bepaalde meubels en daarmee zelfs het gehele interieur anders ogen. Vaak komen hier de leukste opstellingen uit, dus probeer het eens!

Budget

Een opstelling doet veel voor je interieur. Bron: Pinterest

Budget interieurtip #4: Marktplaats of kringloopwinkel bezoeken

Mocht u toch een aantal nieuwe meubels willen? Neem dan eens een kijkje op Marktplaats of ga eens langs de kringloopwinkel. Tweedehands is nog steeds erg hip én kan u weer een aantal tientjes schelen! U kunt tweedehands meubels altijd nog opnieuw laten stofferen of verven. Zo maakt u het tweedehands meubel volledig naar uw smaak en past het daarmee goed in uw interieur.

Budget tweedehands

Tweedehands meubels zijn hip. Bron: Interior Junkie

Budgettip #5: Sfeer toevoegen

Sfeer in het interieur zorgt voor een persoonlijk tintje. Zo kunt u zelf foto’s van familie en vrienden, maar ook quotes en illustraties uitprinten, inlijsten en het aan de muur hangen. Liever niet in de muur boren? Dan kan je altijd gebruik maken van washi tape!

Daarnaast maakt raamdecoratie op maat de ruimte af en zorgt voor gewenste privacy. Een Perfect Fit rolgordijn of jaloezie oogt strak, is goed geschikt voor kiep-kantelramen én is vriendelijk voor het budget. Een van de voordelen van het Perfect Fit Systeem is dat je hierbij niet hoeft te schroeven en boren.

Budget raamdecoratie