Kleurtrends voor najaar 2016

De strandlakens zijn weer op zolder gelegd, de teenslippers ruilen we in voor dichte schoenen. Kortom, de zomer komt tot een einde. Tijd voor een nieuw seizoen, dus tijd voor nieuwe kleurtrends! Wij vertellen je alles over de nieuwste kleurtrends én hoe je dit met behulp van raamdecoratie kan verwerken in je interieur! 

Kleurtrends voor het najaar

1. Marineblauw

De eerste kleur die we veel terug gaan zien dit najaar. In de herfst en winter zien we in veel gevallen donkere kleuren buiten, maar ook binnen! Vaak schrikken we wat af van donkere kleuren. Marineblauw is een donkere kleur, maar straalt veel rust uit. Daarnaast gaat deze kleur goed samen met basiskleuren, zoals wit, zwart en grijs, én wordt in de meeste gevallen als basis gekozen bij de industriële woontrend.

De marineblauwe kleur verwerken in je interieur? Een verduisterend rolgordijn op maat in de kleur Jeansblauw past perfect bij deze kleurtrend! Maak het vervolgens af met accessoires in de marineblauwe kleur, om een mooi geheel te creëren. Benieuwd hoe de kleur bij jouw interieur zal staan? Vraag dan gratis kleurstalen aan!

Kleurtrend marineblauw

2. Okergeel

Deze kleur is in het najaar van 2015 al uitgeroepen tot dé kleur van 2016. We moesten erg wennen aan deze kleur, omdat het vrij aanwezig is. Inmiddels zien we deze kleur overal voorbij komen. Deze kleur blijft ook in dit najaar erg populair! Het grote voordeel aan deze kleur is dat het warmte uitstraalt.

Aluminium jaloezieën op maat in het okergeel is vrij heftig, omdat het een erg aanwezige kleur is. Heb je een vrij rustig interieur? Dan is dit zeker wat voor jou! Raamdecoratie op maat in een opvallende kleur kan een echte eye-catcher in het interieur vormen. Ook hierbij kan je weer voor een eenheid zorgen door okergele accessoires toe te voegen.

Kleurtrend Okergeel

3. Bordeauxrood

De derde kleur past perfect bij het najaar, omdat we deze kleur niet alleen binnen maar ook buiten voorbij zien komen. De bladeren aan de bomen verkleuren en variëren van geel en oranje naar rood en bruin. Dit zijn ook gelijk de kleuren die goed samengaan met de bordeauxrode kleur! Ook deze kleur straalt warmte uit, wat het interieur een grote oppepper kan geven in de koude wintermaanden.

Een aanrader bij deze kleurtrend zijn houten jaloezieën op maat, omdat zij de rust in het interieur houden. Tevens gaat bordeauxrood erg goed samen met houttinten. Om het af te maken, kan je kiezen voor bordeauxrood ladderband. Kleine details zorgen uiteindelijk toch voor een mooie eenheid!

Kleurtrend rood bordeauxrood

4. Legergroen

De laatste grote kleurtrend voor dit najaar is legergroen! Deze kleur is weer vrij donker, waardoor het perfect past binnen de industriële woontrend. Bij een industriële woontrend gaat legergroen mooi samen met grijstinten, zwart en wit. Deze kleur past echter ook goed bij de botanische woontrend! Bij deze woontrend zal legergroen goed samengaan met wit, bruin en andere groentinten. Deze kleur heeft wel een tegenhanger, een lichte kleur, nodig. Dit zorgt namelijk voor een frisse touch aan het interieur en voorkom je een te donker interieur.

Om een ’té donker’ interieur te verkomen, is een semi-transparant rolgordijn op maat hier een perfecte keuze. Deze laat nog licht door, waardoor er natuurlijk en gefilterd licht binnenkomt. Komt er naar jouw smaak toch te veel licht binnen? Dan kan je een semi-transparant rolgordijn altijd combineren met gordijnen. Vergeet ook hier niet om kleurstalen aan te vragen!

Kleurtrend legergroen donkergroen groen

Kleurstalen aanvragen

Benieuwd welke kleur raamdecoratie het beste past binnen jouw interieur? Door gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen kan jij zelf thuis bepalen welke kleur jij het mooist vind. Zo voorkom je ook nog eens teleurstelling!