Kleurtrend 2019: Spiced Honey

Flexa brengt elk najaar een trendy kleur uit voor het volgende jaar. Ter inspiratie of om uw interieur alvast klaar te stomen voor volgend jaar. Dit jaar is het de kleur ‘Spiced Honey’ geworden. Hoe u de kleurtrend combineert? Dat leest u in dit artikel!

Kleurtrend 2019 combineren

De kleur is te omschrijven als een warme variant van “hazelnoot”. Op het eerste gezicht lijkt dit een lastige kleur om te combineren. Toch willen we u laten zien hoe u deze kleur op leuke wijze kunt toepassen in uw interieur! Beginnend bij het kleurenpalet.

Kleurtrend 2019 kleurenpalet

Deze kleur past verrassend genoeg bij veel verschillende kleuren. Zo kunt u Spiced Honey combineren met zachte pasteltinten om een Scandinavisch interieur te creëren. Liever voor een industrieel interieur? De kleur is ook goed te combineren met donkere (aarde)tintent.

Spiced Honey in het interieur

De veelzijdige kleur is op veel verschillende manieren in het interieur op te nemen. Afhankelijk van de sfeer die u in huis wilt creëren, kunt u met Spiced Honey veel verschillende looks maken. Zo kunt u deze kleur in de woonkamer combineren met (donkere) aardetinten om een knusse of stoere uitstraling te creëren. Zoals hieronder te zien is, past een koele, taupekleurige bank goed binnen het kleurenpalet.

Een woontrend die we in 2019 veel terug zullen zien komen, is ‘Ruw vs. strak’. Een strakke, gladde salontafel combineert u dus met een bank gemaakt van ruw materiaal (zoals leer) en een strakke lamp combineert u bijvoorbeeld met stoere houten jaloezieën.

Kleurtrend 2019 Spiced Honey

Kleurtrend 2019 in slaapkamer toepassen

Ook in de slaapkamer is deze kleur goed toe te passen. Waar u in de woonkamer een levendige sfeer wilt creëren, is het in de slaapkamer aan te raden om een ontspannen uitstraling te verzorgen. Hier zijn de pasteltinten goed voor te gebruiken. Door één rustige kleur, zoals beige, op de muur toe te passen en de meubels en accessoires in soortgelijke kleuren te kiezen, is een rustgevend geheel haalbaar.

Slaapkamer Kleurtrend 2019

Een rustige omgeving zorgt al voor een bevorderde nachtrust. Om echt een optimale nachtrust te behalen, is raamdecoratie op maat een belangrijke factor. Met een verduisterend rolgordijn in bijpassende kleur blijft de slaapkamer rustig én komt er zo min mogelijk natuurlijk licht binnen. De stof zelf is 100% verduisterend, maar er kunnen altijd kleine lichtkieren ontstaan. Om deze kieren minimaal te houden, raden we u aan om te kiezen voor montage op de dag.