Kleur van 2017: Denim Drift

Elk jaar roept Flexa een ‘kleur van het jaar’ uit. De kleur van het jaar 2016 is okergeel, en hoewel we nog in de maand september zitten en de herfst pas net van start is gegaan, is de kleur van het jaar 2017 al bekend gemaakt! Het is namelijk Denim Drift, een mix tussen blauw en grijs! Wij laten je kennismaken met deze nieuwe en trendy kleur.

Denim Drift

Deze kleur hebben we al een aantal keer voorbij zien komen. Denim Drift, een mix tussen de kleuren blauw en grijs, is goed toepasbaar in het industriële interieur. Deze kleur zorgt namelijk voor een frisse touch en is een tegenhanger voor de donkere kleuren die we vaak terugvinden in het industriële interieur.

De kleur gaat goed samen met andere blauwtinten. Het zorgt voor een mooie overgang binnen het interieur wanneer er gebruik gemaakt wordt van zowel Denim Drift als andere blauwtinten.

Denim Drift 2017

Het kleurenpalet van de nieuwe kleur, Denim Drift. Bron: Flexa

Denim Drift toepassen in elke ruimte

Deze blauw-grijze kleur is geschikt voor vrijwel elke ruimte. Deze kleur is goed geschikt voor de woonkamer, omdat het een kleur is die goed te combineren is met andere kleuren en materialen. Materialen zoals hout en staal zijn goed te combineren met Denim Drift. De kleur zorgt voor balans in de ruimte, waardoor de stoerdere materialen minder hard over zullen komen.

Wat al veel toegepast wordt, is de verftrend ‘lambrisering’, waarbij een deel van de wand in een andere kleur geverfd wordt. Dit gaan we steeds vaker zien, omdat je jouw interieur hiermee extra uniek maakt. Denim Drift is een zeer geschikte kleur voor lambrisering, omdat het contrast toevoegt aan de ruimte. Deze kleur zal veel toegepast worden in combinatie met andere blauwtinten, omdat dit in hetzelfde kleurenpalet valt en voor rust en eenheid zal zorgen.

Kleurtrend 2017 Denim drift

Lambrisering met Denim Drift. Bron: Flexa

Omdat het een kleur is met een rustgevend effect, is het ook erg goed geschikt voor in de slaapkamer. De gedempte kleur in de directe omgeving zorgt voor een optimale nachtrust. Voor een mooi en rustig geheel, is Denim Drift het best te combineren met grijs-, blauw- en wittinten. Dit zorgt voor een fijne kleurenbalans in de slaapkamer.

Om binnen het kleurenpalet van Denim Drift te blijven, kijken we ook naar raamdecoratie die goed past bij deze kleur. Omdat raamdecoratie met een verduisterend effect prettig is voor in de slaapkamer, kijken we naar verduisterende rolgordijnen op maat. Een kleur die mooi aansluit op Denim Drift, is de kleur Jeansblauw (kleurnummer 2700). Door kleurstalen aan te vragen, kan je deze en andere kleuren ook thuis bekijken. Zo zie je gelijk of de kleur past bij jouw interieur!

Denim Drift 2017

Denim Drift toegepast in de slaapkamer. Bron: Pinterest

Denim Drift 2017

Verduisterende rolgordijnen in kleuren “Jeansblauw” – Kleurnummer 2700