Kleed in je interieur

Het wordt weer wat frisser, de herfst komt eraan.. Vooral nu de herfst echt aangebroken is, mogen we wel weer wat warmte aan ons interieur toevoegen. En hoe kan je dat makkelijker doen dan met een kleed in je interieur? Met een aantal inspiratiefoto’s willen wij je laten zien hoe je een kleed in je interieur kan stylen. 

Warmte toevoegen met een kleed

Hoe lekker is het om ’s ochtends een keer niet met de benen uit bed op een koude vloer te stappen.. Hoewel de meesten het een raar idee vinden, is een kleed in de slaapkamer ontzettend leuk en sfeervol. Vooral nu het steeds kouder en sneller donkerder wordt, is een kleed geen overbodige luxe. Een vloerkleed is vooral leuk wanneer je verder een vrij rustig interieur hebt.

Maak je gebruik van één of twee rustige kleuren in je slaapkamer? Voeg wat kleur en contrast toe door een vloerkleed neer te leggen. Wees daarbij overigens niet bang om voor een printje te gaan. Vooral bij een bohemian interieur is dat echt een aanrader. Heb je een Scandinavisch interieur? Dan is het misschien een beter idee om het rustig te houden. Kies, om het speels te houden, voor een rond kleed.

Kleed in de slaapkamer Rolgordijnwinkel.nl

Kleed in de slaapkamer. Bron foto 1: Slaapkamer Inrichting Bron foto 2: Living Tomorrow

Een uitgesproken print

We houden het graag rustig en kiezen liever voor safe als voor gewaagd. ‘Wie weet is zo’n print helemaal niks voor ons..’. Als je het niet probeert, weet je het niet. Durf de stap te zetten. Bestaat het kleurenpalet van je interieur vooral uit donkere kleuren? Accentueer dit met een stoer kleed met patroon. Heb je een vrij licht, bohemian of Scandinavisch interieur? Er zijn ook een hoop kleden met een lichte print die goed te combineren zijn met lichte tinten. Geen excuses meer! Kijk eens een keertje op Pinterest om nog wat extra inspiratie op te doen. En wat inspiratie opdoen op woonboulevards kan natuurlijk ook nooit kwaad.

Kleed interieur Rolgordijnwinkel.nl

Vloerkleden met print. Bron foto 1: Houzz Bron foto 2: Pinterest

Voeg contrast toe

Het is natuurlijk erg tof om een kleed neer te leggen die perfect past binnen je interieur en het kleurenpalet. Maar hoe leuk is het om te werken met een contrasterende kleur? Dit is ook weer een stap buiten je comfort zone, maar levert de leukste en meest speelse combinaties op. Vooral de felle(re) kleuren zorgen voor een mooi contrast. Zo zijn geel en blauw geschikte tinten om contrast toe te voegen. Is een kleed met maar één egale kleur toch te safe? Dan is een print de oplossing. Zo zie je op de tweede foto dat geel goed samengaat met een zwarte print.

Kleed contrast interieur Rolgordijnwinkel.nl

Contrast toevoegen. Bron foto 1: PRCHTG Bron foto 2: My Home Shopping