Kerstdiner: Voor-, hoofd- én nagerecht!

Jij hebt het vast al druk genoeg tijdens de feestdagen. De kerstboom opzetten, je huis decoreren, kerstcadeaus kopen.. Vind dan nog maar eens tijd om het kerstdiner voor te bereiden. Tijdens deze drukke periode willen wij je graag een handje helpen. Daarom hebben wij een volledig kerstdiner voor je samengesteld. Een voor-, hoofd- en nagerecht waarbij je je vingers zal aflikken! 

Voorgerecht: Pasteitjes met ragout

Om ervoor te zorgen dat je niet uitgeteld op de bank ligt aan het eind van de avond, beginnen we met een klein voorgerecht. Ragout is een echte Kerst-klassieker, vooral in combinatie met leuke, kerstboom-vormige pasteitjes. Met wat voorbereidend werk zet jij binnen een paar minuten je voorgerecht al op tafel! Het enige wat jij hoeft te doen, is de pasteitjes in de oven te bakken en de ragout te maken. De ragout kan je zelf klaarmaken met kip, boter, bouillon, slagroom en bloem. Mocht je geen keukenprins(es) zijn? Dan kan je natuurlijk ook voor ragout uit blik kiezen.

Dit gerecht is geschikt voor 6 personen

Kerstdiner

Pasteitjes met kipragout. Bron: Albert Heijn

Hoofdgerecht: Rollade met kruiden & knoflook

Nog zo’n Kerst-klassieker: Rollade! Ontzettend geliefd, wat natuurlijk volledig begrijpelijk is. Dit vraagt wel om een langere voorbereiding. Je bent hier namelijk zo’n 2 tot 2,5 uur mee bezig. Bak ‘m, wanneer de rollade op kamertemperatuur is, 4 minuten rond. Zet de rollade daarna voor 45 minuten in de oven. Het duurt even, maar het is het zeker waard. Want na 2,5 uur zet jij een heerlijke rollade op tafel. Niet alleen jij, maar ook je tafelgasten zullen de vingers er vanaf likken.

TIP: Serveer de rollade met gebakken aardappels of krieltjes en bonen.

Dit gerecht is geschikt voor 6 personen

Kerstdiner hoofdgerecht

Rollade met kruiden & knoflook. Bron: Albert Heijn

Nagerecht: Tiramisutaart

Hoe vol je misschien al zit van en voor- én hoofdgerecht: Wie A zegt, moet ook B zeggen. Een nagerecht hoort bij het kerstdiner en er is altijd nog wel een plekje over. Deze overheerlijke tiramisutaart is een perfecte afsluiting. Het is verstandig om dit al een aantal dagen van tevoren klaar te maken. De bereidingstijd is namelijk 5 uur. Hoe je deze heerlijke taart kunt maken, lees je hier.

Dit gerecht is geschikt voor 10 personen

Kerstdiner

Een overheerlijke tiramisutaart. Bron: Albert Heijn