Kerst 2.0: Kerstboom van hout

Het is weer tijd om de kerstboom op te tuigen. De groene kerstboom is in de afgelopen jaren steeds minder populair geworden. Wat dacht je van een kerstboom van hout? Vooral handig als je allergisch bent, een huisdier hebt of de traditionele groene kerstboom gewoon een beetje beu bent!

Kerstboom van hout

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen, die houten kerstbomen. Het is vooral voor de mensen met een allergie erg prettig. Zo heb je toch een kerstboom in huis en kan je je interieur klaarmaken op de Kerst. Een houten kerstboom is overigens ook budgetproof, omdat je voor een paar tientjes een hele kerstboom in elkaar kan zetten. Daarbij hoef je ook geen speciale kerstlichtjes te halen. Lichtbollen staan ook erg leuk, zoals je op de eerste foto kan zien. Er zijn ook mensen die kiezen voor waxinelichtjes, maar pas daar wel mee op!

Kerstboom hout Rolgordijnwinkel.nl

Houten kerstbomen. Bron foto 1: Interieur-Inrichting Bron foto 2: Alboe

Hoe gek het misschien ook klinkt, wij raden je aan om voor een houtsoort te kiezen die past binnen je interieur. Licht hout past goed binnen een Scandinavisch interieur. Steigerhout past daarentegen weer goed binnen een industrieel interieur. Ook de versiering kan je weer aanpassen op je interieur. Bij een Scandinavisch interieur passen roze kerstballen erg goed. Bij een botanisch of industrieel zijn blauwe, grijze en donkergroene ballen juist weer erg leuk! Hoe leuk is het om een kerstboom volledig te intrigeren in je interieur?! Dat zorgt voor eenheid en een rustig geheel.

Kerstboom hout

Kerstboom van hout. Bron foto 1: Brico Bron foto 2: Showhome

En wat als je een minimalistisch interieur hebt? Een ruimte met veel wit? Dan lijkt zo’n donkere, houten kerstboom ineens wel heel groot en overweldigend. Wees echter niet bang. Een groene, grote kerstboom is juist veel drukker. Kijk ook hier dus goed naar wat je wil. Wil je de open ruimte accentueren? Maak dan een kerstboom waarin er wat ruimte tussen de houtblokken of -takken zit. Wil je juist iets knus creëren? Dan kan je de blokken of takken juist wat dichter op elkaar plaatsen.

Kerstboom hout Rolgordijnwinkel.nl

Kerstboom van hout. Bron foto 1: Libelle Bron foto 2: Fint Hus