Jaloezieen bestellen: hier moet je op letten!

Jaloezieën bestellen is niet zo moeilijk als dat de meeste denken. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten voor je je jaloezieën gaat bestellen. Om te zorgen dat er niks fout gaat en jij tevreden bent, hebben wij een rijtje opgesteld met punten die jou vast en zeker helpen tijdens het bestelproces. 

1. Houten jaloezieën of aluminium jaloezieën?

Houten jaloezieën zijn vooral mooi in een industrieel interieur en botanisch interieur. Aluminium jaloezieën komen juist weer goed uit in een Scandinavisch interieur. Kies daarbij wel wat jij het mooist vind. Het betekent namelijk niet dat een aluminium jaloezie niet mooi is binnen een industrieel of botanisch interieur.

Weet je niet welke kleur je moet kiezen? Vraag dan gratis kleurstalen aan. Je mag ook altijd contact met ons opnemen, want wij zijn er natuurlijk om je te helpen. Door je wensen met ons door te spreken, kunnen wij een gepersonaliseerde stalenset voor je samenstellen.

2. In de dag of op de dag?

Hoe wil je de jaloezie monteren? Komt de jaloezie op het kozijn of voor het kozijn/nis te hangen, zoals wandmontage? Kies dan voor montage op de dag. Hierbij hoef je alleen rekening te houden met de gewenste overlapping. Wij raden je hier aan om voor 5 á 10 centimeter overlap te kiezen. Komt het tussen twee muren of tegen het plafond te hangen, met de schroeven naar boven? Kies dan voor montage in de dag. Hierbij meet je de hoogte en breedte en verminder je de breedte met 0,5 centimeter voor eventuele speling.

Omdat je deze twee verschillende montagemogelijkheden anders moet opmeten, hebben wij een meetinstructie voor de aluminium jaloezie en een meetinstructie voor de houten jaloezie waarin we alles nog eens extra in uitleggen.

 

Meten montage jaloezieën Rolgordijnwinkel.nl

Montage op de dag

Meten jaloezieen Rolgordijnwinkel.nl

Montage in de dag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Let op obstakels

Met obstakels bedoelen we deurklinken, kiep- en kantelramen en raamhendels. De jaloezie moet voor, of indien mogelijk achter deze obstakels komen te hangen. Daarnaast is er ook nog de optie voor een Perfect Fit Systeem waarbij de jaloezie in een profiel geplaatst wordt. Dit is alleen mogelijk in combinatie met 25mm aluminium jaloezieën. Bij kunststof kozijnen hoef je niet te boren en te schroeven. Het profiel monteer je d.m.v. clips die tussen het rubber en het glas geschoven worden. Bij houten kozijnen moet je wel een aantal gaten boren.

4. De afwerking

Hoe wil je de jaloezieën afwerken? Bij 50mm en 63mm jaloezieën kan je kiezen voor mooi bijpassend ladderband. Bij de maten 16mm, 25mm en 35mm jaloezieën is dit echter niet mogelijk. Hierbij wordt er altijd gekozen voor een bijpassend ladderkoord. Je kan hier een aantal kleurstalen van opvragen, zodat je zelf kan bepalen wat je de mooiste combinatie vindt en wat het beste in je interieur past.

Jaloezieen Rolgordijnwinkel.nl

Houten jaloezieën met mooie lichtinval. Bron: Instagram @lindabuitendijk

Neem bij twijfel altijd contact met ons op

Lukt het jaloezieën bestellen niet? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Ook bij afwijkende situaties willen wij je graag te woord staan. Zo weet je zeker dat je de juiste maten hebt. Je mag ons overigens ook altijd een foto van de situatie sturen naar info@rolgordijnwinkel.nl. Zo kunnen wij met je meekijken.