In 3 stappen een rustige slaapkamer!

We gaan altijd maar door. Rennen, vliegen.. Onze agenda staat propvol. En juist dan is het heerlijk om ’s avonds neer te ploffen op je bed. In je slaapkamer kom je echt tot rust. Tenminste, dat ligt aan het interieur van je slaapkamer. Met deze 4 tips maak jij van je slaapkamer een oase van rust!

Stap 1: Rustige kleuren

Rust in je hoofd betekent rust in je lijf. En je komt pas echt tot rust als je omgeving rust uitstraalt. Kleur heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Grijs- en bruintinten zorgen voor rust. En dan hebben we het niet alleen over de kleuren op de muur, maar ook de kleur van je bed, je meubels, accessoires en raamdecoratie. Zorg dat deze allemaal in dezelfde kleurfamilie zitten, zodat het een rustig geheel wordt.

Stap 2: Verduisterende raamdecoratie

Je slaapt pas echt lekker als je slaapkamer volledig verduisterd wordt. Natuurlijk licht heeft namelijk invloed op je biologische klok. En in de winter blijft het lang donker, maar in de zomer is het al rond 6 uur licht. Als je dan geen goede, verduisterende raamdecoratie hebt hangen, heb je vanaf 6 uur ’s ochtends tot aan je wekker plafonddienst. En daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten..

Verduisterende Duette gordijnen zijn echte aanraders. Deze hebben vrijwel geen lichtkieren, waardoor je hele slaapkamer verduisterd wordt. Op zoek naar een budgetproof versie? Een verduisterend rolgordijn is altijd goed. Maar let op! Plaats je ‘m tussen twee muren? Dan moet je rekening houden met lichtkieren. Plaats je rolgordijn – als dit kan – altijd op de dag, dus op twee muren. Hiermee kan je zelf de gewenste overlap kiezen.

Rolgordijn slaapkamer

Stap 3: Opgeruimd in huis, opgeruimd in je hoofd

Het is echt waar: als je je slaapkamer opgeruimd houdt ervaar je meer rust. Dat betekent niet dat je gelijk geen posters meer aan de muur mag hangen, je favoriete nachtlampje wegmoet of dat je geen pantoffels in het zicht mag laten liggen. Maar voorkom de welbekende berg met kleding op de grond of de vloer, ruim je werktas op, neem je lege mok van je ontbijt op bed mee naar beneden en maak je bed op als je nog 2 minuutjes over hebt ’s ochtends. Het zijn telkens kleine dingetjes die echt een groot verschil kunnen maken!

Bron foto’s: Beter Bed & Bece