Herfst interieur stylingtips

Wat gaat het jaar snel, he?! De herfst staat alweer voor de deur. Dat betekent: herfst interieur! De nieuwste kleurtrends voor het najaar, zoals de kleurtrend van Flexa, zijn inmiddels bekend. Maar hoe combineert u deze in uw interieur? Wij hebben een aantal stylingtips op een rijtje gezet.

Kleurtrends voor de herfst

De kleurtrend voor 2019 is onlangs weer uitgeroepen door Flexa. De kleur Spiced Honey is een diepe kleur en een mooie mix van beige en bruin. Een perfecte kleur om mee te werken in het interieur! Een hele muur verven is leuk, mits het bij het interieur en de meubels past. Heeft u veel wit en zandkleuren in uw interieur verwerkt? Dan is het een goed idee om met accessoires in deze trendkleur te werken. Denk hierbij aan kleden, kussens en schilderijen of posters voor aan de muur.

De focus ligt hier echt op de natuurlijke feel en touch. Om het plaatje compleet te maken, kunt u kiezen voor houten jaloezieën op maat, mooie planten of takken en houten accessoires.

herfst interieur

Accessoires in een herfst interieur

Accessoires zijn dus erg belangrijk in het interieur. Met een mooie basis en accessoires aangepast op het seizoen creëert u pas echt een sfeer. Speel daarbij met meerdere kleuren uit hetzelfde kleurenpalet. Hieronder is te zien dat blauw en grijs erg goed samengaan met aardetinten en pasteltinten. Bestaat de basis uit de lichtere tinten uit het palet, dan kunt u contrast aan het interieur toevoegen door donkere accessoires toe te voegen. Heeft u juist een donkere basis? Dan kunt u spelen met een mix van donker en licht in kussens, vaasjes en andere elementen.

Omdat het kleurenpalet een aantal donkere kleuren bevat, is natuurlijk zonlicht heel belangrijk. Met een DUETTE gordijn bepaalt u zelf hoeveel zonlicht u in uw interieur laat binnenkomen. Door het top-down bottom-up kunt u het gordijn op de gewenste hoogte hangen en een mooie lichtinval creëren zonder uw privacy te verliezen.

Herfst interieur blauw

Letterlijk en figuurlijk: warmte creëren

De temperaturen worden steeds lager en we willen binnen graag warmte in ons herfst interieur creëren. De verwarming gaat aan, de thee of warme chocolademelk wordt klaargemaakt en de kaarsjes gaan aan. Alles om dat warme herfstgevoel te behalen. Maar wist u dat er veel warmte verloren gaat zonder dat u het doorheeft?

Er gaat maar liefst 20 tot 30% van de warmte verloren via de ramen. De verwarming aanzetten is dus niet zo effectief als u uw raamdecoratie op maat niet sluiten. Als u uw jaloezieën, rolgordijn of andere vorm van raamdecoratie sluit, kan de warmte niet ontsnappen via de ramen en blijft deze in de ruimte hangen. Raamdecoratie op maat ziet er dus niet alleen mooi uit, het scheelt uiteindelijk ook nog eens in de energiekosten!

Herfst interieur stylingtips