Grote ruimte inrichten: tips & tricks

Velen zijn niet gezegend met een groot oppervlak aan ruimte. Voor jullie hebben wij al eerder een blog met een aantal tips geschreven. Toch zijn er ook een paar geluksvogels die over een mooie, grote ruimte in het interieur bezitten. Ook voor jullie hebben wij een aantal tips. Want hoe kan je een grote ruimte inrichten?

Grote ruimte inrichten: lichte kleuren

De basis kan een ruimte maken of breken. Zodra de basis niet goed is, zullen meubels en accessoires niet alles op kunnen lossen. Denk dus goed na over de kleur. Wil je de hoeveelheid ruimte accentueren? Kies dan voor een lichte kleur. Dit laat de ruimte namelijk (nog) ruimtelijker ogen. Je kan hierbij gebruik maken van kleuren als wit, beige en off-white. Daarbij kan je tevens werken met vrijwel alle kleuren. Zorg wel voor een mooi geheel en laat alle kleuren goed op elkaar aansluiten, zodat je een rustige ‘vibe’ kan creëren.

Grote ruimte inrichten Rolgordijnwinkel.nl

Lichte tinten in het interieur. Bron foto 1: Interieur Advies Bron foto 2: Blue Fabric

Of juist kiezen voor donker

Lichte kleuren staan erg mooi, maar vaak wordt een grote ruimte daar ‘kil’ van. Het laat alles groter lijken, maar misschien is dat niet wat je wil. Door voor donkere kleuren te kiezen, laat je de ruimte optisch wat kleiner en daarbij dus knusser ogen. Waarbij donkere kleuren in kleine ruimtes echt geen aanrader is, is het bij grote ruimtes zeker iets om te onthouden. Donkere kleuren, zoals zwart, grijs, bruin en donkerblauw zijn vaak wat lastiger te combineren. Je valt namelijk al snel in een industrieel interieur. Kies voor één echte kleur, zoals blauw, voor de accessoires. Zo kan je een contrast toevoegen aan de ruimte. Verder is het belangrijk om niet te veel neer te willen zetten. Het oogt namelijk wat sneller rommelig, omdat je gebruik maakt van donkere kleuren.

Grote ruimte inrichten Rolgordijnwinkel.nl

Donkere kleuren gebruiken. Bron foto 1: Inrichting Huis Bron foto 2: Curated Interior

Accentueer de hoogte

Geniet van de hoogte van de ruimte en accentueer deze! Hoe eng het misschien ook klinkt: Doe iets met de gehele muur. Werk met kunst en laat dit op (bijna) de gehele muur terugkomen. Hiermee accentueer je de hoogte. Om het interieur wel rustig te houden en om een geheel te creëren, is het aan te raden om een kleur voor meubels en accessoires te kiezen die al terugkomt in de kunst op de muur.

Qua raamdecoratie kan je ook de hoogte inwerken. We zien dat er vaak gewerkt wordt met overgordijnen. Ook deze accentueren de hoogte erg mooi. Hiermee ben je niet je volledige lichtinval kwijt, maar kan je wel zelf je privacy bepalen.

Hoogte accentueren Rolgordijnwinkel.nl

Kunst op de muur. Bron foto 1: Zimmo Bron foto 2: Daily Dream Decor

Wees niet bang voor grote meubels!

Een grote ruimte vraagt om grote meubels. Hoe eng het ook lijkt wanneer je in een woonwinkel staat, stap uit je comfort zone. Bedenk jezelf dat je een hele ruimte hebt te vullen, waar een kleine bank en een of twee smalle stoelen in het niet vallen. Je creëert ook een statement met grote meubels. Op Pinterest vind je een hoop inspiratiebeelden die je vast en zeker kunnen helpen bij je interieur.

Grote meubels Rolgordijnwinkel.nl

Grote meubels. Bron foto 1: Amando Blogs Bron foto 2: Make Over