Een prachtige fotowand, zo maak je die!

We houden allemaal van fotowanden en het is niet moeilijk om te zien waarom.  Het is de perfecte manier om kleur en patroon toe te voegen in een woning. Belangrijk is wel om het nog steeds stijlvol te houden, maar oefenen waard kunst en met onze tips kom je hopelijk een heel eind!

Kleur, kleur, kleur!

Kleur speelt een sleutelrol in bijna elk aspect van de designs. Dus wanneer jij jouw galerijwand naar een hoger niveau tilt, denk dan eerst aan de kleur, omdat het waarschijnlijk de hoofdlijn is die al de verschillende elementen met elkaar verbindt. Denk hierbij aan veel groentinten, warme tinten met warm combineren en koele prints met koel combineren. Zo houdt je balans in de woning.

Met een fotowand kan je eigenlijk alle kanten op. Bij het maken van een galerijwand begin je met jouw favoriete afbeeldingen, denk hierbij aan foto’s, tekeningen en kunst. Vervolgens voeg je dingen toe die je koestert, zoals ansichtkaarten.

fotowand maken

Denk in thema’s

Een fotowand bestaat, natuurlijk, uit foto’s. Je kan echter ook spelen met verschillende materialen om zo extra dimensie aan je fotowand toe te voegen. Door het toevoegen van een goud of metaal element kan je een mooi contrast creëren. Met warme houttinten van sommige andere stukken voeg je weer wat extra warmte toe. Dit zijn eenvoudige voorbeelden van hoe je texturen, materialen en objecten kunt combineren om een galerijwand te maken die een unieke stijlverklaring aflegt.

Speel met levels

Net zoals elk stuk aan je muur geen afbeelding hoeft te zijn, hoeft niet elk deel van je galerij aan je muur te hangen. Dit is een andere uitstekende en onverwachte manier om lagen in je ontwerp te bouwen en diepte toe te voegen aan je kamer. Als je met levels speelt, zorg je ervoor dat je een verscheidenheid aan dimensies creëert en niet alles alleen vlak tegen de muur hangt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaarsen, kleine vazen en zwevende planken om een 3D element toe te voegen.

galeriewand

Orde is de chaos

Zoals elk ontwerpproject dreigen galerij wanden uit de hand te lopen als ze niet door een deskundig  oog worden bewaakt. Tegelijkertijd, als je te voorzichtig bent, kan het zijn dat visueel minder sterk overkomt. De sleutel ligt in het vinden van de plaatsen waar je consistent kunt zijn en gebruik die om al je ongelijksoortige stukken met elkaar te verbinden.  Binnenkort geven wij meer tips over het benutten van een kleine ruimte, ook handig om mee te nemen tijdens de styling van jouw muur.