DIY: Een verticale tuin

Een ruimte waar we nu veel tijd in doorbrengen, is de tuin. Hoe leuk is het dan om de tuin er leuk uit te laten zien? Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook wanneer je visite over de vloer krijgt. Iets wat nu heel populair is, is het maken van een eigen moestuintje. Wij hebben een leuke Do It Yourself opgezocht waarmee jij je tuin nog net iets leuker kan aankleden!

Een verticale tuin

Hoe tof is het om je eigen groenten te verbouwen in de tuin?! In deze DIY laten we je a.d.h.v. foto’s zien wat een verticale tuin is en hoe je deze kan maken. Maar eerst: wat zijn de benodigdheden?

Wat heb je nodig?: Een plank hout (1,50m hoog en 1m breed), drie smalle stukken hout (twee daarvan zijn 1,60m hoog en 5cm breed, een daarvan is 90cm hoog en 5cm breed), een brede plantenbak, spijkers, lijm, een boor, tape, een waterpas, een spuitbus met kleur naar keuze, haakjes, potten, potgrond en planten.

Tuin DIY verticale tuin

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone

Hoe ga je te werk?: Ontvet alle houten planken en de plantenbak voordat je begint met werken. Lijm de lange, smalle houtplanken aan de zijkanten van het grote, houten bord. Met spijkers kan je dit nog steviger vastmaken. Zodra je alle smalle, houten planken hebt bevestigd, kan je het bord rechtop in de plantenbak zetten. Bevestig het bord vervolgens weer met spijkers aan de plantenbak.

Tuin DIY verticaal

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone

Als alles inmiddels stevig aan elkaar vast zit, is het tijd om het hout een kleurtje te geven. Hier is gebruik gemaakt van een blauw-grijze kleur, maar hier kan je natuurlijk volledig je eigen draai aan geven. Je kan het zowel spuiten met een spuitbus als verven. Eén laagje is prima, maar voor een mooi egaal effect raden wij je aan om voor twee laagjes te gaan.

DIY Tuin verticaal

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone

Het is tijd om gaten te boren in het bord. Met een waterpas kan je de plekken bepalen waar je de haken op wil hangen. Boor de gaten en bevestig de haakjes. Pak vervolgens je potten erbij. Omdat deze vrij fragiel zijn, is het aan te raden om eerst tape te plakken op de plek waar je een gat wil boren. Hierdoor kan je de potten vervolgens aan het bord hangen.

DIY Verticale tuin

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone

Het enige wat er nu nog hoeft te gebeuren, is de potten vullen met potgrond en plantjes. Met krijt of witte afneembare stift kan je de naam van de plant boven de pot schrijven. Ook kan je in de grote plantenbak wat potgrond doen en hier wat planten inzetten. Zo heb jij een unieke, verticale plant en kan je na een tijdje genieten van je eigen groenten en kruiden! En het staat natuurlijk ontzettend leuk in de tuin.

Diy verticale tuin

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone