DIY Pasen: Kleurrijk met bloemen

Pasen staat alweer bijna voor de deur. Tijd om je interieur er op aan te passen. Leuke paashazen, paastakken en natuurlijk een hoop lekkere paaseitjes. Het hoeft ook niet eens veel te kosten om je interieur aan te passen op deze feestdag. Wij laten je met deze Do It Yourself zien hoe je met bloemen een leuk paasbeeld kan creëren. Het kost je maximaal een halve middag werk maar, dan heb je ook wat. En het is ook nog eens heel uniek!

Fleurige Pasen

Allereerst: Wat heb je nodig? Zorg dat je een aantal eieren, een potje secondelijm, een bord of schaal, een aantal leuke en kleurrijke bloemen en een injectiespuit hebt.

Hoe ga je te werk: Je hoeft de eieren niet te koken, dus je kan gelijk aan de slag. Maak een aantal kleine gaatjes van 2 tot 3 millimeter aan de onderkant van de eieren. Pak daarna een injectiespuit, zorg ervoor dat hier lucht inzit en spuit de lucht vervolgens door het gat in het ei. Hierna kan je het ei uit de eidooier laten lopen. Spoel het daarna nog een keer om met water, om te zorgen dat er geen ei meer inzit. Wees hierbij wel voorzichtig. Vind je dit teveel moeite? Dit soort eieren kan je ook kopen bij een tuincentrum.

Zorg ervoor dat de schaal of het bord en de eieren vetvrij zijn. Met secondelijm kan je de eieren vastmaken aan het bord. Hierna kan je de eieren vullen met water en er leuke bloemen inzetten. Narcissen zijn leuk en passen perfect bij Pasen. Kies daarbij een leuke, bijpassende kleur. Hier is roze gebruikt maar, een andere kleur, zoals wit, kan ook prima. De bloemen kan je halen in de supermarkt, bij een tuincentrum of gewoon uit eigen tuin. Vergeet hierbij niet de bloemen om de zoveel tijd even water te geven.

Heb je onze tuin DIY al gezien?

Pasen DIY

Pasen DIY. Bron: Ensuus

Pasen DIY

Pasen DIY. Bron: Ensuus

Pasen DIY

Pasen DIY. Bron: Ensuus