DIY Pasen: Kleurrijk met bloemen

Pasen staat alweer bijna voor de deur. Tijd om uw interieur hier op aan te passen. Leuke paashazen, paastakken en natuurlijk een hoop lekkere paaseitjes. Het hoeft niet veel te kosten om uw interieur aan te passen op deze feestdag. Wij laten u met deze Do It Yourself zien hoe u met bloemen een leuk paasbeeld kan creëren. Het kost u maximaal een halve middag werk, maar dan heeft u ook wat. En het is ook nog eens heel uniek!

Fleurige Pasen

Allereerst: Wat heeft u nodig? Zorg dat u een aantal eieren, een potje secondelijm, een bord of schaal, een aantal leuke en kleurrijke bloemen en een injectiespuit heeft.

Hoe gaat u te werk: U hoeft de eieren niet te koken, dus u kunt gelijk aan de slag. Maak een aantal kleine gaatjes van 2 tot 3 millimeter aan de onderkant van de eieren. Pak daarna een injectiespuit, zorg ervoor dat hier lucht inzit en spuit de lucht vervolgens door het gat in het ei. Hierna kan je het ei uit de eidooier laten lopen. Spoel het daarna nog een keer om met water, om te zorgen dat er geen ei meer inzit. Wees hierbij wel voorzichtig. Vindt u dit teveel moeite? Dit soort eieren kunt u ook kopen bij een tuincentrum.

Zorg ervoor dat de schaal of het bord en de eieren vetvrij zijn. Met secondelijm kunt u de eieren vastmaken aan het bord. Hierna kunt u de eieren vullen met water en er leuke bloemen inzetten. Narcissen zijn leuk en passen perfect bij Pasen. Kies daarbij een leuke, bijpassende kleur. Hier is roze gebruikt maar, een andere kleur, zoals wit, kan ook prima. De bloemen kunt u halen in de supermarkt, bij een tuincentrum of gewoon uit eigen tuin. Vergeet hierbij niet de bloemen om de zoveel tijd even water te geven.

Heeft u onze tuin DIY al gezien?

Pasen DIY

Pasen DIY. Bron: Ensuus

Pasen DIY

Pasen DIY. Bron: Ensuus

Pasen DIY

Pasen DIY. Bron: Ensuus