DIY: Do It Yourself Kerstedition!

We zijn dol op accessoires. Kussenslopen, kaarsenhouders, ga zo maar door. Alles om een knusse sfeer in het interieur te creëren. Hoe leuk is het om die sfeer te creëren met items die je zelf hebt gemaakt?

Je eigen kerstkussen

Misschien heb je ze al in woonwinkels gezien, op een fotootje op Pinterest of misschien wel bij een vriend of vriendin thuis. Erg leuk, maar als jij op zoek bent naar zo’n leuk kussentje blijken ze allemaal uitverkocht te zijn. Dan maken we er zelf toch een?

Wat heb je nodig?

Een kussenhoes (zonder print), stempels of patches en een strijkijzer.

Zo ga je te werk:

Strijk je kussenhoes glad. Stempel het patroon een aantal keer op het kussen. Als je je kussen bestempeld hebt, gaan we de afdrukken fixeren. Je strijkt met een strijkijzer (op de heetste stand) over het patroon. Af laten koelen en klaar!

Dit kan natuurlijk ook op een rolgordijn, theedoek, een T-Shirt, leggings, lakens, dekbedden en ga zo maar door.

Kussen met kerstprint

Kussen met kerstprint. Bron: Macedes

Een rendier van washitape

Vroeger hing er bij veel mensen thuis al een hert aan de muur. Nu hangt hij weer aan de muur, maar dan net een tikkeltje anders.

Wat heb je nodig?

Washitape (verkrijgbaar bij o.a. Hema) en een schaar.

Zo ga je te werk:

Het rendier maak je uit allemaal kleine stukjes washitape. Je kan heel lichtjes met potlood een aantal lijnen tekenen, zodat je weet waar je de tape moet plakken. Gaat het nou fout, tape op de verkeerde plek geplakt? Don’t worry! Deze tape kan je er namelijk afhalen en opnieuw opplakken!

“Maar krijg ik die tape er nog wel af als ik dat op de muur plak?” 

Jazeker! Washitape kan je met gemak van de muur verwijderen zonder dat er lelijke plekken ontstaan.

Rendier washitape

Een rendier van washitape. Bron: Rinske Interieurstyling

Een eigen snowglobe

Vroeger waren we al helemaal weg van dit interessante speeltje. Het was altijd een mysterie hoe de sneeuw in die glazen bol terecht kwam. Het mysterie is ontrafeld, we kunnen nu zelf onze eigen snowglobe maken!

Wat heb je nodig?

Een potje (van een potje groenten zoals van Hak), een beeldje voor in de snowglobe, glycerine (voor een langzamer effect), glitters en lijm.

Zo ga je te werk: 

Smeer wat lijm op de onderkant van het beeldje, zodat je het kan vastmaken aan de deksel van het potje. Laat dit eerst goed drogen voordat je verder gaat naar de volgende stappen. Als dat aan het drogen is, kan je de inhoud van het potje vullen. Vul het potje met de glycerine en glitters. Let er wel op dat de deksel met het beeldje er nog in moet, dus hij mag niet overvol zitten. Is de lijm goed opgedroogd? Dan kan je de deksel weer op het potje plaatsen. Draai het potje om, en tada! Dat is ‘m!

snowglob kerstman sneeuwglob maken resultaat snowglob

Een servetring voor het kerstdiner

Het kerstdiner komt ook aan bod. Een mooie tafel tijdens het kerstdiner doet altijd goed! En inspanning wordt altijd beloond.

Wat heb je nodig?

Kralen, (vis)draad en kleine kerstballen.

Zo ga je te werk:

Neem ongeveer 15 cm draad en rijg daar de kralen aan. Rijg ook de kerstbal eraan. Maak de ring af met een klein knoopje. Een makkelijke maar leuke manier om je kerstdiner een uniek tintje te geven.

kerstdiner tafelopmaak

Servetring van kralen. Bron: Showhome