De kleurtrends van najaar 2019!

Elk seizoen zijn er weer nieuwe kleurtrends die de woonwinkels domineren. Zo roept Flexa elk jaar een ‘kleur van het jaar’ uit. Vorig jaar was dat Spiced Honey. Voor dit jaar wachten we nog in spanning af welke kleur Flexa tot ‘kleur van het jaar 2020’ gaat uitroepen. In de tussentijd zijn er al genoeg leuke trends voorbij gekomen. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Trendy terracotta

Terracotta is een kleur die je veel terug gaat zien dit najaar. Deze kleur is dé perfecte kleur wanneer je warmte aan je interieur toe wil voegen. Het is een combinatie van bruin, roze en oranje en dat zorgt voor hele toffe combinaties in je interieur. Met terracotta in je interieur kan je ontzettend veel kanten op. Combineer met staal, aluminium en leer voor een industriële look of combineer juist met goud en houten items voor wat meer warmte en sfeer.

terracotta wonen

Gezellig met (donker)groen

Groene kleuren hebben al vele harten gewonnen in het afgelopen seizoen. De olijfkleur was vooral erg populair. In het najaar gaan we ook donkerdere varianten terugzien in woonmagazines, op Instagram en Pinterest. Zo hebben verfmerken als Histor en Sikkens verfkleuren uitgebracht waar de harten van de woonfanaten sneller van gaan kloppen. Je kan deze kleur op veel manieren toepassen. Combineer met goud en oudroze voor een stijlvolle uitstraling of ga juist voor een stoere en industriële look door een combinatie te maken van groen, grijs en blauw (en zwart, niet te vergeten).

Groen woontrend najaar

Betoverend blauw

Blauw is altijd goed, als je het ons vraagt. Het oogt luxe, is eenvoudig te combineren en je kan er eigenlijk nooit de fout mee ingaan. Combineer met wit voor een Scandinavische look, met grijs en zwart voor een industrieel interieur en met riet en hout voor een vintage of bohemian look. Wat we dit najaar veel terug gaan zien, is kobaltblauw. Dus geen marineblauw of babyblauw, maar een knalkleur waarmee je een tof contrast creëert.

kleurtrends najaar 2019

De eerste twee kleuren zijn nog relatief makkelijk te combineren met basic kleuren. Kobaltblauw daarentegen is voor Nederlanders (met een grote voorliefde voor rust in het interieur) best een uitdaging. Combineer met neutrale kleuren, zoals aluminium, zwart en materialen als staal en goud om de neutrale kleuren met het kobaltblauw samen te brengen. En vergeet ook de raamdecoratie niet. Aluminium jaloezieën zullen hier ontzettend mooi bij staan! En met een rolgordijn kan je ook nooit de mist in gaan. Wil je kijken welke kleur het beste uitkomt in je interieur? Vraag dan gratis kleurstalen aan op onze website.