Budgettips om je interieur aan te passen

December komt eraan en wij weten allemaal dat deze maand elke keer weer duurder uitvalt dan gepland was. Cadeaus, een heerlijk kerstdiner (of twee) en een bijpassende outfit. Maar het is ook heerlijk om het nieuwe jaar goed te starten met een frisse wind. Daarom: budgettips om jouw interieur een touch up te geven! 

Budgettips interieur aanpassen:

Tip 1: De boel verschuiven

De eerste tip kost je vrijwel geen geld. Neem maar eens een kijkje naar je interieur. Ben je op de meubels of juist op de opstelling uitgekeken? Probeer eens wat nieuwe opstellingen uit. Misschien staat je bank juist weer leuk op een nieuwe plek en heb je helemaal geen nieuwe meubels nodig.

budgettips interieur

Tip 2: Tweedehands

Al veel verschillende opstellingen geprobeerd en toch tot de conclusie gekomen dat het niet de opstelling, maar de meubels zijn waar je op bent uitgekeken? Ga niet gelijk naar de woonwinkels, maar kijk eerst eens rond op Marktplaats en ga eens langs bij een kringloopwinkel. Er zit soms wel eens wat tussen wat je liever kwijt als rijk bent, maar er zitten ook vaak genoeg mooie spullen tussen!

Nu zullen je vrienden en familie geen bankstel op zolder hebben staan, maar een tafeltje of wat leuke accessoires kunnen je ook helpen bij het aanpassen van je interieur. Nee heb je, ja kan je altijd krijgen.

Tip 3: Kunst huren

Ooit van een artotheek gehoord? Hier kan je kunst huren voor een bepaalde periode. Mocht je er na twee jaar alweer op uitgekeken zijn? Geen probleem! Je huurt per vastgestelde periode een kunstwerk. Dit kan uitlopen van een paar maanden tot een paar jaar. Daarbij betaal je een vast bedrag per maand, wat afhankelijk is van de waarde van het kunstwerk. Denk aan zo’n €35,- per maand. Zo is kunst in huis ineens toch heel aantrekkelijk!

Tip 4: De eyecatcher van je interieur

Raamdecoratie maakt het interieur compleet. Kale ramen zorgen immers niet voor veel sfeer, toch? Heb je in de afgelopen periode je interieur aangepast door bijvoorbeeld een nieuw kleurtje op de muren toe te passen? De kans bestaat dan dat je raamdecoratie niet goed meer past binnen het interieur. En dat terwijl raambekleding zo bepalend is voor een ruimte.

Een rolgordijn op maat hoeft helemaal niet duur te zijn. En wat dacht je van 50mm aluminium jaloezieën? Met een mooi en bijpassend ladderband krijg je de uitstraling van Jasno Blinds, maar bespaar je wel een hoop geld! Vergeet je niet om kleurstalen aan te vragen? Ze zijn geheel gratis en je zit nergens aan vast.

budgettips interieur aanpassen

Tip 5: Een likje verf of een nieuwe stof

Ben je wel blij met de meubels, maar wil je toch iets nieuws? Wat dacht je van een ander kleurtje op de muur? Of een meubelstuk opnieuw laten stofferen? Het kost vaak nog geen €100, terwijl het resultaat een groot verschil is. Mocht het nu nog niet uitkomen qua geld, kan je het altijd nog vragen als ‘cadeautje’ onder de kerstboom. Misschien niet zo leuk om een pot met verf uit te pakken, maar het scheelt je weer een uitgave!

Kijk maar eens naar de foto hieronder. De muur kan zowel wit of grijs als denimblauw of groen zijn. Zodra de basis betreft meubels goed is, kan je altijd spelen met kleur op de muur. En de accessoires? Een kussensloop kan je zelf maken, maar kost je in de woonwinkel ook maar een of twee tientjes.