Badkamer trends voor het nieuwe jaar

De badkamer is, zonder dat je het misschien doorhebt, toch een hele belangrijke ruimte in huis. Onopgemerkt brengen we hier veel tijd door. We zien dat het interieur van de badkamer steeds meer aandacht krijgt. Wij laten je de nieuwste badkamer trends voor het nieuwe jaar zien!

Badkamer trends voor jouw badkamer

Wat nu heel populair is, heeft veel te maken met de quote “Less is more. Je bergt producten of spullen die je niet dagelijks gebruikt op, zodat ze uit het zicht blijven. Dit zorgt voor een strak en opgeruimd effect. Heerlijk rustgevend dus! In het kleurenpalet voor de badkamer zie je veel bruin-, taupe- en grijstinten. Met deze kleuren creëer je een ruimte waarin je volledig tot rust kan komen. Deze tinten zijn perfect te combineren met houten jaloezieën op maat, om zo toch een warm effect te creëren.

Badkamer trends

Kleurenpalet. Bron 1: Roomed Bron 2: Tegel Expert

Een opkomende trend is een handdoekenrek van hout of bamboe. Deze decoratieve ladder heb je vast al vaker voorbij zien komen. Vaak wordt ‘ie in de woonkamer geplaatst, maar hij kan ook heel leuk zijn in de badkamer. Het gaat een beetje in tegen het Less is more, maar het is wel heel erg leuk! Hang hier zo’n 3 à 4 handdoeken op en bewaar de overige handdoeken in een lade of kast. Zo blijft je badkamer toch overzichtelijk. De ladder zorgt voor een echte ‘badhuis’-uitstraling.

Badkamer trends

Handdoekladder in de badkamer. Bron: Wooninspiratie

Wit, wit en nog meer wit

Het Scandinavische interieur is erg populair bij ons Nederlanders. Bij deze interieurstijl werk je met veel lichte tinten en maak je gebruik van accessoires van hout of andere natuurlijke materialen. Ook deze woontrend kan toegepast worden op badkamers, zoals je hieronder kan zien. Het gebruik van wit en andere lichte tinten zorgt voor een strak, clean en overzichtelijk effect. Een lichte badkamer maak je af met mooie en strakke aluminium jaloezieën op maat.

Badkamer trends

Scandinavische woonstijl. Bron: L2 Design

Raamdecoratie in de badkamer. Wat kan wel en wat niet?

De badkamer is een vochtige ruimte. Dit zorgt ervoor dat niet iedere vorm van raamdecoratie op maat geschikt is voor deze ruimte. Zo is een standaard rolgordijnstof niet goed geschikt voor deze ruimte, omdat er door vocht en condens schimmelvorming kan ontstaan. Vormen van raamdecoratie op maat die wel geschikt zijn voor plaatsing in een vochtige ruimte zijn houten jaloezieën op maat en aluminium jaloezieën op maat. Dit vanwege het materiaal dat gebruikt wordt. Daarnaast bieden wij ook rolgordijnen met PVC-stof aan, die goed geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

Vergeet niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen. Daarmee kan je in jouw badkamer kijken wat goed past binnen het kleurenpalet! Je hebt je aangevraagde kleurstalen binnen 2 werkdagen al in huis.

Badkamer raamdecoratie

Raamdecoratie op maat in vochtige ruimtes. Bron 1: Huis en Inrichten Bron 2: Interior Junkie Bron 3: Rolgordijnwinkel.nl