8 x Slaapkamers om bij weg te dromen!

Het is toch wel het lekkerste plekje in huis, je slaapkamer! Heerlijk ontspannen, je bed instappen na een lange dag. Het is natuurlijk niet alleen de bedoeling om erin te dromen, maar ook om erbij weg te dromen! Want een mooie slaapkamer, dat willen we toch allemaal wel? Dat dachten wij dus ook. Vandaag delen we een hoop inspiratie voor de interieurstyling van de slaapkamer met jullie! 

Scandinavisch

Slaapkamer in een scandinavische stijl

Scandinavisch in de slaapkamer. Bron: The Stylebox

We beginnen me deze scandinavische slaapkamer! Less is more. Dat betekent dat je zo min mogelijk items gebruikt om toch een mooi geheel te creëren. Gaaf met de grafische prints, maar toch rustig door het gebruik van de witte wand en vloer. Voor velen kan het heel rustgevend werken, lichte kleuren op de muur en op de vloer. Misschien ook wel voor jou?

6bca6b12c3431dd0e9148450577c6942

Wit, wit en nog eens wit. Bron: Stijlvol Styling

Nog eentje die valt onder de scandinavische woontrend. Wit straalt veel rust uit en is dus perfect voor het interieur in de slaapkamer. Samen met houten items en wat grijze accessoires is het plaatje compleet.

Slaapkamer met stoere accessoires

Kunst in de slaapkamer. Bron: Elle

Deze slaapkamer is iets drukker dan de vorige, maar maakt hem niet minder leuk! Hij behoort nog steeds tot de scandinavische stijl. Het bevat veel grafische prints en er wordt nog volop met wit, grijs en oudroze gewerkt. Het is alleen iets donkerder dan we gewend zijn te zien bij een scandinavisch interieur. Met een paar grote, mooie schilderijen of een paar leuke afbeeldingen van ons Pinterestbord zorg je voor een leuk en creatief geheel. Afgemaakt met een heerlijk kleed wat, vooral in deze koude maanden, een perfecte uitkomst is. Geen koude voeten als je uit je bed stapt!

Raamdecoratie in een scandinavisch interieur

Onze tip qua raamdecoratie? In de eerste twee voorbeelden mag je best uitpakken met raamdecoratie! De kamer zelf is erg rustig, dus de raamdecoratie wordt dé eyecatcher. Een verduisterend rolgordijn of jaloezieën op maat met grafische prints zouden hier perfect bij passen.  Bij het derde voorbeeld is het verstandiger om het iets rustiger te houden, omdat de kamer zelf al druk oogt. Kies dan voor een verduisterend rolgordijn in een grijze kleur.

De beachlook

Slaapkamer met beachlook

Een slaapkamer met beachlook. Bron: Famme

We blijven nog even in de rustige kleuren. De beachlook is ook erg populair! De beige- en zandkleuren creëren samen een mooi geheel en zorgen voor rust. En ziet het er ook niet heerlijk uit?!

Slaapkamer ibiza JVK

De Ibiza-look. Bron: By Loes

We gaan over naar een iets warmere look. Een echte Ibiza-look! Een lichte vloer en licht plafond, samen met een wat stoerdere wand. Omdat de kleuren goed met elkaar samengaan en deze ook in de andere items in de slaapkamer terugkomen, vormt het een mooi en rustgevend geheel.

Raamdecoratie passend bij een beachlook

Kies voor een kleur die goed past bij de rest, zodat het een mooi geheel wordt. Een verduisterend rolgordijn of een verduisterend duorolgordijn in een beige teint of zandkleur staat perfect bij de andere items in het interieur!

Botanisch

Slaapkamer in botanische stijl

Botanische trend verwerkt in de slaapkamer. Bron: Harpers Project

Door naar een andere stijl die écht bij 2016 past. De botanische woontrend! Je basiskleuren zijn wit en beige en je maakt het af door er natuurlijke items aan toe te voegen. Meubels van hout en wat groen zorgen voor een mooi geheel. Goede tip voor een fijne nachtrust is om groen in je slaapkamer te halen! Planten zuiveren de lucht, perfect voor een goede nachtrust dus!

Slaapkamer met hangbed

Een zwevend bed. Bron: Interieur Insider

De laatste slaapkamer alweer. Save the best for last! Deze slaapkamer past ook bij de botanische trend, zoals je misschien al kunt zien aan de rustige kleuren en het groen in huis. Afgemaakt met een ‘zwevend’ bed. Gaaf!

Raamdecoratie in een botanisch interieur

In deze interieurstijl vinden we veel natuurlijke items, zoals hout. 50mm Houten jaloezieën met houtprint passen perfect bij deze interieurstijl! Het zorgt voor een mooi geheel in de slaapkamer.

Industrieel

Slaapkamer industrieel

Een industriële look. Bron: My Home Shopping

Een wat stoerdere slaapkamer. Deze slaapkamer past perfect bij een industriële stijl! Een mooi kleurenpalet met donkerblauw, grijs, wit afgemaakt met houten items.

Raamdecoratie in een industrieel interieur

Matte aluminium jaloezieën! Past perfect bij de industriële woontrend. Echter, ze zijn niet volledig verduisterend. Liever wel iets dat goed verduisterd? Dan is een verduisterend rolgordijn nog steeds de beste optie!